Februar er full av opplevelser: Sjekk hva som skjer i Midtbyen

Nyheter: Bondens marked, musikkfestival, og samisk folkefest på Torvet. Sjekk hva som skjer i februar.

Oversikten er produsert av midtbyen.no

Tråante 2017 fyller Torvet med folkefest og den største lavvoen byen har sett, mens ISFiT lokker hit langreiste studenter som du blant annet treffer på konsert i Nidarosdomen med Maria Mena. Barokkfest og SPOR 31. januar – 5. februar 2017

Tidligmusikkfestivalen Barokkfest byr på verdensledende artister innen tidligmusikk, med et rikt repertoar av opera- og kirkemusikk.

To av konsertlokalene; Nidarosdomen, verdens nordligste middelalderkatedral og Erkebispegården, gir den riktige rammen. SPOR Festival for idéhistorie og oversatt litteratur gjennomføres parallelt med Barokkfest.

Trondheim Calling 2017, 2. – 4. februar
Mens Barokkfest byr på tidligmusikk, er Trondheim Calling stedet for sene kvelder med den siste musikken. Her blir du kanskje kjent med fremtidens store artister. Highasakite og Bendik er blant dem som har stått på scenen som demoartister tidligere år.

Tråante 2017 på Torvet 6. – 8 februar
100-årsjubileet for samenes første landsmøte feires med en hel ukes festival i Trondheim, 5. -12. februar. Tråante betyr Trondheim på sørsamisk, og festivalen vil virkelig fylle byen med samisk kultur av alle slag. 6. – 8. februar vil det stå en 1200 kvm stor lavvo på Torvet. Inne i lavvoen blir det et stort marked hvor du kan kjøpe samisk mat og håndverk. I midten vil det være over 400 sitteplasser. Det blir også folkefest på Torvet de tre dagene lavvoen står med konserter og andre kulturinnslag. På samenes nasjonaldag, 6. februar, blir det høytidelige åpningsinnslag fra kl 9 om morgenen, med arrangementer på blant annet Cicignons plass og Torvet. Her vil både kongen og medlemmer av regjeringen være til stede.

ISFiT 2017,  9. – 19. februar
ISFiT står for Internasjonal Studentfestival i Trondheim, og er verdens største internasjonale studentfestival. Mer enn 450 studenter fra hele verden samles til 18 forskjellige workshops og deltar på festivalens kulturprogram. Kulturprogrammet kan også du få glede av.

3. Februar

4. Februar

5. Februar

6. Februar Samenes nasjonaldag

7. Februar

8. Februar

9. Februar

10. Februar

11. Februar

12. Februar, Morsdag!

13. Februar

14. Februar, Valentines Day!

15. Februar

16. Februar

17. Februar

18. Februar

19. februar

20. Februar

21. Februar

23. Februar

24. Februar 

25. Februar

28. Februar

Lagre