Dette gikk du glipp av i helga

Nyheter: Ingen grunn til sofaliv i helga: Den store kinodagen, Bondens marked, retromesse og Attenboroughs Great Barrier Reef på Vitensenteret. Ut og bruk byen!

Poesiti; Pedro Carmona-Alvarez og Sandra Lillebø i samtale med Mathias R. Samuelsen
Fredag 4. nov kl 19.30 på Sellanraa Bok & Bar
Poesiti flytter inn i Litteraturhuset! Pedro Carmona-Alvarez siste diktsamling kom ut i 2015, og het Samtaler med onkel Nica og tante Viola. Denne høsten slipper han romanen Bergen Ungdomsteater. Sandra Lillebø, kommer i år med den etterlengtede oppfølgeren Alt skal skinne og blø. I tillegg til å være forfatter er Sandra også kulturjournalist i Klassekampen.
Les mer om arrangementet

Edvard Snowden live på Kunsthall Trondheim i kveld!

Tvillingenes dagbok av Agota Kristof
Fredag 4. nov kl 20.00 på Trøndelag Teater
Tvillingenes dagbok er basert på den ungarsk-sveitsiske forfatteren Agota Kristofs kultklassiker Le Grand Cahier. Ord skaper sterke og levende bilder, noe Kristof var tydelig bevisst da hun skrev boken. Dette kommer også til uttrykk i forfatterens tanker om sin tidligere diktning: «De var fulle av følsomhet og flotte ord. Men jeg ble lei av følelser. Jeg ville bare være ærlig. Følelser er løgnaktige. Jeg stoler ikke på dem».
Les mer om forestillingen

Den Store Kino-dagen
Lørdag 5. nov på Nova og Prisen kinosenter
Det er igjen klart for Den Store Kinodagen på Trondheim Kino! Halv pris på alle filmer, eksklusive førpremierer, utkledning, ulike aktiviteter og mye moro for små og store på våre kinosenter. Forsalget er i gang! Flere forestillinger vil komme til frem mot dagen.
Les mer om aktiviteter og filmer på trondheimkino.no

Bondens marked
Lørdag 5. nov kl 11.00 på Torvet i Trondheim
På Bondens marked kjøper du maten direkte fra produsenten! Du får en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum. Kjøttet kommer fra egne dyr, bærene er høstet selv og brødene er bakt i egen ovn. Fordi det er produsenten selv som står for salget, kan du få all den informasjon du ønsker deg om produktet.
Les mer om Bondens marked

Retro, antikk og samlemesse
Lørdag 5. nov kl 10.00 i Trondheim Spektrum


Kanalbruket arrangerer Retro, antikk og samlemesse i Trondheim Spektrum 5. – 6. november. Hallen fylles av masse spennende antikviteter, flotte retrogjenstander og unike samleobjekter. Det vil være stor variasjon, og et godt utvalg av varer.
Les mer om Retromessen her

Fra Pippi til Potter for piper
Lørdag kl 12.00, Orgelfest, Nidarosdomen
Familiekonsert med musikk fra filmens verden. Mange ganger husker vi filmen fordi musikken forsterker bildene og stemningene, og mange sanger er blitt kjent fordi de har blitt brukt i en film.
Medvirkende: Karianna Sommerro – sang og dans, Petra Bjørkhaug – orgel
Les mer om Orgelfest her

Barteløpet
Lørdag kl 12.00 med start i Trondheim Spektrum
Vi løper eller går for å samle inn penger til Movember Foundation og kreftforskning for menn.
Dette er et løp for alle, uansett hvordan formen er eller hvor gammel du er. Vi tar 1 eller 2 runder rundt Nidelven, via Marinen og Gamle Bybro. Det er satt et tak på 150 påmeldte, så ikke vent for lenge med å melde deg på.

Les mer på Facebook-siden til arrangementet

AtmAsfera World Music Week
Lørdag 5. nov kl 19.00 i Erkebispegården


Gjør deg klar for en unik konsertopplevelse. AtmAsfera – et internasjonalt anerkjent world music band fra Lviv, Ukraina og kan sammenlignes med et lite orkester på grunn av antall instrumenter som brukes. Opplever en opplivende og samtidig beroligende musikk, som tar deg til en annen verden!
Les mer om konserten her

Attenboroughs Great Barrier Reef
Søndag 6. nov kl 12.00 på Vitensenteret i Trondheim


I denne prisbelønte virtuelle opplevelsen kan du dykke dypt under bølgene på Great Barrier Reef. Sir David Attenborough tar deg med ned i en Triton ubåt til levende koraller, fiskestimer og haier. Dette er en helt spesiell mulighet til å komme ansikt til ansikt med det utrolige mangfoldet og overfloden av liv og arter på Great Barrier Reef. Filmene vises hver lørdag og søndag. Billetter kjøpes i Vitenbutikken.
Les mer om arrangementet her

Animasjonskurs
Lørdag 5.11 og Søndag 6.11
Begge dager kl 11-16, Barnefilmklubben, Verdens Beste Stasjon (Skansen)
Det er kun 10 plasser hver dag, så vær rask med påmelding!
Påmelding til: [email protected]

Les mer på Barnefilmklubbens hjemmeside

Kajakktur langs Nidelven
Søndag 6. nov kl 16.00 på Vitensenteret i Trondheim
Dagsturen og kveldsturer anbefales for alle som ønsker å oppdage Trondheim store skjønnhet, Nidelven. Det er vanskelig å sette ord på hvor fantastisk landskapet man kan nyte mens man padler nedover elva. Man vil kunne oppleve høstens farger langs Nidelven med en spektakulær utsikt gjemt for vanlige turgåere. Padletid: ca. 2 timer
Les mer om turer og bestilling

Transform: Amalgama – spansk flamenco i verdensklasse
Søndag 6.nov kl 20.00 på Dokkhuset
Det er mye dans på Transform-programmet i år; ungarsk folkedans, norsk halling, Vest-Afrikansk sabar og mbalax, og søndag kveld er det klart for spanske rytmer. Flamenco etterlikner flamingoens rituelle ”dans” og har trolig sitt opphav i dette vakre fenomenet.Flamencoen favner en kompleks musikalsk og kulturell tradisjon, og selv om den gjerne betraktes som en del av generell spansk kultur, er den sterkt knyttet til regionen Andalucia.
Les hele Transform-programmet her

Flere nyheter fra Midtbyen? Klikk her

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre