Sjaman Durek: – Kong Harald og Sonja elsker meg

NORGE I DAG: Prinsesse Märthas nye kjæreste, amerikanske Durek Verrett, sier at kong Harald og dronning Sonja elsker ham. Tirsdag kommer 44-åringen til Norge.

Prinsesse Märthas nye kjæreste, amerikanske Durek Verrett, sier at kong Harald og dronning Sonja elsker ham. Tirsdag landet 44-åringen på Gardermoen.

– Märthas foreldre elsker meg, og jeg elsker dem. De er fantastiske, de har så gode sjeler. Jeg er så glad for det, sier Durek under en direktesending på sin egen Instagram-profil , hvor han kaller seg Shaman Durek.

– Jeg har fått så mye kjærlighet fra hennes familie, og hun har fått så mye kjærlighet fra min familie, sier han.

Han landet på Oslo Gardermoen like før 13.30 tirsdag ettermiddag.

Han sier til pressen at han ennå ikke har møtt kongeparet. Han vil heller ikke kommentere om han skal møte dem under oppholdet i Norge.

Han har tidligere fortalt at bestemoren hans er født i Fredrikstad, og at morens familie bor i Oslo.

– Det blir fantastisk å komme til Fredrikstad, og «connecte» med den lille byen.

Utsolgte foredrag
Søndag ble det kjent at 47 år gamle prinsesse Märtha Louise er kjæreste med Durek Verrett. Han bor og jobber i Los Angeles og er markedsført som kjendisenes sjaman.

Denne uken starter rekken av forestillinger og offentlige workshops som paret skal holde sammen. Foredragsturneen «Princess and Shaman» besøker København, Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Forestillingene i Oslo og Fredrikstad ble utsolgt tirsdag formiddag, skriver Nettavisen.

Skaper reaksjoner
I Tromsø har billettsalget imidlertid gått trått. Siden billettene ble lagt ut i starten av april, var kun 13 billetter solgt ved midnatt, natt til mandag. Mandag har antall solgte billetter doblet seg til 29 billetter, skriver VG.

Sjamanen Durek og aktiviteten hans er omstridt. Blant annet har opptredenen i Stavanger, som skal være i St. Petri-kirken, skapt reaksjoner fordi man åpner for nyreligiøsitet i kirken. Veirett hevder blant annet at han kan snu atomer og redusere alder.

Det har foreløpig ikke lyktes NTB å få kontakt med Kongehuset for en kommentar.