I dag fjernes siste rest etter dødsulykken på Melhus

Nyheter: Tirsdag startet arbeidet med å fjerne huset på kranen som veltet i Melhus 6. januar. Dette er siste del av opprydningsjobben etter dødsulykken.

Mandag ble den nedre delen av ulykkeskrana fjernet fra Melhustorget, og den ble først lagt ned mellom Melhustorget og SVS Melhuset. Deretter ble den delt opp og fraktet vekk, melder Trønderbladet.

Rydding

– Intensjonen er at de fjerner resten av krana i dag. Krandelene kjøres til Heggstadmoen for videre undersøkelser, og ut fra det vi kjenner til, skal krana undersøkes av politiet og sakkyndige, sier markedsansvarlig og pressekontakt Tone Moum Drazkowski ved Melhustorget til samme avis.

Det er hull i både tak og vegger i Melhustorget, og det er skader på konstruksjonen. Ifølge Melhus kommune rant det ut 50.000 liter vann fra sprinkleranlegget rett etter kranvelten. 2.300 stendere er satt inn i bygningen for å forhindre at den kollapser når krana tas av taket.

– Etter at krana er fjernet, blir det opprydding. Det vil bli tetting av taket, og det skal ryddes opp. Deretter skal takstfolk inn i Melhustorget, sier Moum Drazkowski.

AF Decom, som er en del av AF Gruppen, fikk oppdraget med å fjerne krana fra Melhustorget.

En kvinne i 50-årene mistet livet da kranen veltet over kjøpesenteret 6. januar.