Silje-saken gjenopptas: Etterforskes på nytt

Nyheter: Det er besluttet at Silje-saken skal etterforskes på nytt. Fem år gamle Silje Marie Redergård ble funnet død i en akebakke i Trondheim i oktober 1994.

Funnet død i akebakke

Etterforskningen gjenopptas etter nyttår, skriver VG.

– Det er helt åpenbart det er utfordringer med å finne nye opplysninger eller bekrefte eller avkrefte det man allerede har, 27 år etter. Noe ligger jo i dokumentene allerede som man kan analysere på nytt, så må man se om det går å innhente nye opplysninger så lang tid etter. Jeg synes uansett dette bør prøves på nytt, sier førstestatsadvokat Bjørn Soknes til avisen.

Nytt lys

Femåringen ble funnet død i en akebakke i Trondheim. Tre gutter mellom fire og seks år ble antatt å ha stått bak, men saken gikk aldri videre til rettsvesenet fordi de var under den kriminelle lavalderen.

Det har oppstått fornyet interesse rundt saken i lys av at NRK Brennpunkt har sett nærmere på den. Avhørsekspert Asbjørn Rachlew har stilt en rekke kritiske spørsmål til avhørene av guttene og mangel på etterforskning.

Også Kripos-gruppen for kalde saker har vurdert den, og har levert en rapport til Trøndelag politidistrikt. Innholdet i rapporten gir grunnlag for ny etterforskning, mener Soknes.

Det er Trøndelag politidistrikt som skal etterforske saken. Hvorvidt det skal hentes inn ekstern bistand fra Kripos eller andre sakkyndige, blir opp til politimesteren å avgjøre.