Silje-saken ferdig etterforsket og sendt til Statsadvokaten

Nyheter: Politiet er ferdige med etterforskningen av den gjenopptatte saken etter at Silje Marie Redegård ble funnet død i Trondheim i oktober 1994, melder NRK.

Saken er nå oversendt Statsdavokaten for vurdering, melder NRK.

Silje Marie Redergård (5) ble funnet død i en akebakke på Tiller i Trondheim i 1994. Tre gutter på fire, fem og seks år fikk den gang skylden for venninnens død.

30 vitner avhørt

I en dokumentar fra NRK Brennpunkt i fjor kom det blant annet frem sterk kritikk av politiets etterforskning i 1994. Trøndelag politidistrikt startet ny etterforskning av saken etter ordre fra statsadvokaten.

Politiet har siden januar avhørt 30 vitner i saken om fem år gamle Silje Marie Redergårds dødsfall i 1994.

Trøndelag politidistrikt etterlyste i januar vitner i saken, og siden da har de avhørt over 30 vitner. Blant disse er flere personer som ikke har vært involvert i saken tidligere.

Den fem år gamle jenta ble funnet død i en akebakke i Trondheim i oktober 1994, og tre gutter mellom fire og seks år ble antatt å ha stått bak. Senere har deler av etterforskningen og avhørene vært gjenstand for kritikk.

Saken ble etter hvert henlagt på grunn av guttenes lave alder. I 2021 ble saken gjenopptatt.

Flere vitner avhørt på nytt

De tre som var mistenkt i 1994, har samme status i dag. Som mistenkte har de styrkede rettigheter og har fått oppnevnt forsvarere, opplyser politiet i en pressemelding.

– Saken har hele veien blitt etterforsket ut fra flere hypoteser, herunder om det kan finnes alternative gjerningspersoner, sier påtaleansvarlig Mette Kollstrøm i Trøndelag politidistrikt.

Politiet har avhørt personer med både privat og profesjonell tilknytning til de involverte i saken. Flere av vitnene fra 1994 er avhørt på ny. Det har vært utfordrende å etterforske og gjennomføre avhør i en så gammel sak, ifølge Kollstrøm.

– Noen av avhørene har vært utfordrende ettersom minner svekkes over tid, og det kan være vanskelig å skille mellom egne minner og ytre påvirkning. Det eksisterer heller ikke per i dag fysiske bevis fra 1994, og det var den gang minimalt med elektroniske spor, sier hun.

(©NTB)