Siktet i Ila-skytingen løslatt i forrige uke

Nyheter: 25-åringen som er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 30-årene ble skutt flere ganger utenfor en Bunnpris-butikk i Trondheim i fjor, er løslatt.

Det skjedde ifølge Adresseavisen sist onsdag, til tross for at påtalemyndigheten i de siste fengslingskjennelsene i saken har hatt som mål å holde 25-åringen i varetekt fram til en rettssak.

Alvorlige skader

Fornærmede fikk alvorlige skader da han ble skutt mens han sto ved Bunnpris-butikken 5. desember i fjor. Den ene av de to siktede har erkjent at han var til stede som sjåfør, men erkjenner ikke straffskyld, og sier ifølge hans forsvarer Rikke Arnesen at «han opplevde en nødvergesituasjon for seg og den medsiktede». Den andre siktede, en 28 år gammel mann fra Telemark, er fremdeles etterlyst av politiet, siktet for drapsforsøk. Politiet hadde håpet på en pågripelse slik at en straffesak var mulig på forsommeren.

Totalvurdering

– Vi løslot den siktede på onsdag. Dette skjedde etter at vi tok en totalvurdering rundt hvor sannsynlig det er å få tak i den andre mistenkte, som fortsatt er på rømmen, og samtidig få gjennomført de gjenstående etterforskningsskritt innen rimelig tid, sier politiadvokat Trygve Angen ved Trøndelag politidistrikt.

Det skal ikke være aktuelt å føre en separat straffesak bare mot 25-åringen.

– Den siktede har gitt en forklaring til politiet, så bevisforspillelsesfaren i saken er redusert, sier Angen.

(©NTB)