Siktet for åtte voldtekter i Trondheim: LØSLATT 

Nyheter: En mann i 40-årene ble i april varetektsfengslet i Trondheim, siktet for åtte voldtekter. Forsvarerne anket fengslingen, og søndag ble mannen løslatt.

Mannen, som fram til nå har sittet i varetekt i over fem måneder, nekter straffskyld. Retten har pekt på at det er «sterk grad av sannsynlighetsovervekt» for at siktede vil begå nye lovbrudd av samme art som de han er siktet for.

16. september skulle spørsmålet om forlengelse av varetektsfengsling behandles, og retten kom igjen til at han måtte sitte videre i varetekt. Forsvarerne anket avgjørelsen og fikk nylig medhold av lagmannsretten, skriver Adresseavisen.

Søndag ble den siktede mannen løslatt.

– Vi har lest kjennelsen fra lagmannsretten og ser ikke noen mulighet for å anke dette videre. Vi fikk medhold i tingretten, men merker oss lagmannsrettens begrunnelse. De mener at mistankegrunnlaget er svekket. Vi fortsetter etterforskningen for fullt. Det er ingen endring i siktelsen, sier politiadvokat Line Novstad Klungreseth til avisen.

Mannen er siktet for voldtekt av fem kvinner, i tillegg til to tilfeller av vold i nære relasjoner, ett brudd på våpenloven og ett narkotikaforhold. Politiet har beslaglagt store mengder data, blant annet fordi påtalemyndigheten mener flere av voldtektene er filmet. I tillegg er det gjennomført flere titalls vitneavhør.

(©NTB)