Dødsfallet på Ranheim: Siktelse utvidet til voldtekt

Nyheter: Politiet har utvidet siktelsen mot to menn til også å omfatte voldtekt etter at en 19-åring ble funnet død på Ranheim i Trondheim tirsdag.

Saken oppdateres

Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak.

To menn ble siktet for å ha etterlatt mannen i hjelpeløs tilstand. Siktelsen er nå utvidet til også å omfatte voldtekt eller medvirkning til dette, opplyser Trøndelag politidistrikt onsdag kveld.

De to mennene blir fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

To menn  i  50- og 60-årsalderen ble tatt inn til avhør tirsdag kveld. Begge nekter ifølge sine forsvarsadvokater straffskyld.

De to mennene hadde de først status som vitner, men etterhvert som etterforskningen skred frem fikk begge status som siktet for å ha hensatt den avdøde i hjelpeløs tilstand.

– Den samlede informasjonen vi har innhentet, i tillegg til tekniske og taktiske undersøkelser på stedet og den foreløpige obduksjonen gjør at vi utvider siktelsen, sier politioverbetjent Eivind Guldseth til TV 2.

Det var de siktede selv som ringte politiet og opplyste om dødsfallet.

Politiet ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom den avdøde og de to siktede. Guldseth informerer om at politiet har satt store ressurser på saken, og at mellom 20 og 30 etterforskere undersøker dødsfallet.

– Vi har fått inn fem tips, der fire av dem er ganske interessante tips. Det er en omfattende etterforskning, og vi oppfordrer fortsatt til å tipse oss om saken, sier politioverbetjenten til TV2.

(©NTB)