Sigaretter vs. e-sigaretter – dette er dommen 

Nyheter: Det å røyke sigaretter har vært en integrert del av manges liv, men etter at man begynte å bli mer opptatt av helse og velvære begynte vi å fokusere mer på hvordan vi kunne finne alternativer til dette.

Både når det kommer til røyk og alkohol har vi derfor på internasjonalt plan utviklet nye produkter som på mange måter kan erstatte disse. Når det kommer til sigaretter, er e-sigaretter det beste alternativet og hvordan disse for eksempel kan hjelpe deg med å slutte å røyke er det vi skal komme nærmere inn på i denne artikkelen. 

Helt siden e-sigaretter, eller vape som man sier på engelsk, har det vært veldig populært. Og det er ikke så rart. Det er nemlig mange røykere som ønsker å slutte, så det å ha et alternativ til de vanlige sigarettene sine, men som fortsatt bidrar til de positive tingene som denne rutinen kan gi (å gå it og få frisk luft og små pauser i løpet av dagen for eksempel). De som har pleid å røyke sigaretter kan virkelig kjenne forskjellen når de bytter til e-sigaretter, men det er også mange som har lurt på om dette virkelig er bedre enn vanlige sigaretter og svaret er et klart og tydelig ja. 

Hjelp til røykeslutt 

Det å røyke vanlige sigaretter sies å korte ned livet ditt med 11 minutter, så det er ikke overraskende at det er mange som ønsker å slutte å røyke, men dette er som kjent enklere sagt enn gjort. Undersøkelser viser likevel at det å gå over til e-sigaretter er noe som gjør røykeslutten betraktelig enklere – noe som kan forklare den enorme populariteten e-sigaretten har opplevd siden den ble lansert.  

De som tradisjonelt røyker tobakk har derfor i høy grad byttet til e-sigaretter, som faktisk finnes i versjoner både med og uten nikotin og er et bedre alternativ hvis man sammenligner det med å for eksempel røyke tobakk. Så hvis du vil slutte med tobakk kan det å gå over til e-sigaretter være en hjelp på veien. For selv om e-sigaretter fortsatt kan inneholde nikotin er det et bedre alternativ enn vanlige sigaretter og anses derfor som å være et fint, og ikke minst mindre skadelig, alternativ for de som har lyst til å beholde det ritualet det er for mange å røyke. På denne måten kan man beholde “røykepausene”, men uten å røyke tobakk.