Pangstart for Sie Gubba: Starter jubileumsturne med Melodi Grand Prix

Nyheter: Det blir en gammel traver mot ungdommen når den midtnorske delfinalen av Melodi Grand Prix går av stabelen førstkommende lørdag.

– Vi starter vår 25-års jubileumsturné i H3 Arena Fornebu til helgen, i Melodi Grand Prix! Vi tenkte at dette må jo være en pangstart, med årets første nye singel fra oss, og med full fest og allsang i «salen» og på TV-skjermene i de tusen hjem, sier Magne Almås til NTB.

Sie Gubba stiller med låten «Kjære du», og Almås er ikke snauere enn at han legger til en oppfordring til publikum i svaret til NTB:

– Kjære du, vi trenger din stemme for å gå videre til finalen i Trondheim på hjemmebane lørdag 15. februar.

Sie Gubba, her ved gitarist Magne Almås og vokalist Petter Øien, fotografert i forbindelse med 20-årsjubileet. Foto: Alexander Nyland / Handout NTB kultur

Vi holder åpent! Vår flotte luftige uteservering bader i sol, og inne er vi drillet på godt smittevern. Ingen champagne...

Posted by Troll on Tysdag 1. juni 2021

Verdens største bygd

Countryrockbandet, som består av Magne Almås, Tommy Folstadli, Petter Øien, Tore Dalsaune, Morten Hølås og Reidulf Wormdal, legger ut på en landsdekkende turné for å feire sine første 25 år.

De har spilt i «nærmest hver bygd, tettsted og by over hele landet», ifølge presseskrivet, og kan vise til 12 albumutgivelser – hvorav tre har inntatt førsteplass på VG-listen. Blant godlåtene er «Sånn e livet», som var å høre på det selvtitulerte gjennombruddsalbumet fra 2006: Den lå på Norsktoppen i 20 uker.

– Alt handler om fine sanger som er troverdige og nære, sa Almås og vokalist Petter Øien til NTB da de feiret 20-årsjubileet. Der kalte de Norge for «verdens største bygd», mens Øien påpekte at fansen «ikke trenger å være professorer for å forstå musikken vår».

– Det vi gjør, er å skape bra opplevelser for folk. De skal være glade når de går hjem den kvelden.

Andre gang

Sie Gubba er ikke førstegangsreisende når det kommer til Melodi Grand Prix:

De stilte til start i 2011, da det også var delfinaler – og kom til gullfinalen med låten «Alt du vil ha». Men seieren stakk likevel Stella Mwangi og «Haba haba» av med.

I førstkommende lørdags delfinale må sekstetten kjempe om finaleplass med Kristin Husøy, som synger «Pray For Me», Alexandru – kjent fra Suite 16 – med «Pink Jacket» og The Voice-vinner fra 2017, Thomas Løseth, og låten «Vertigo».

Allerede kvalifisert er Akuvi med sangen «Som du er», melder NRK.