Pangstart for Sie Gubba: Starter jubileumsturne med Melodi Grand Prix

Nyheter: Det blir en gammel traver mot ungdommen når den midtnorske delfinalen av Melodi Grand Prix går av stabelen førstkommende lørdag.

– Vi starter vår 25-års jubileumsturné i H3 Arena Fornebu til helgen, i Melodi Grand Prix! Vi tenkte at dette må jo være en pangstart, med årets første nye singel fra oss, og med full fest og allsang i «salen» og på TV-skjermene i de tusen hjem, sier Magne Almås til NTB.

Sie Gubba stiller med låten «Kjære du», og Almås er ikke snauere enn at han legger til en oppfordring til publikum i svaret til NTB:

– Kjære du, vi trenger din stemme for å gå videre til finalen i Trondheim på hjemmebane lørdag 15. februar.

Sie Gubba, her ved gitarist Magne Almås og vokalist Petter Øien, fotografert i forbindelse med 20-årsjubileet. Foto: Alexander Nyland / Handout NTB kultur

Verdens største bygd

Countryrockbandet, som består av Magne Almås, Tommy Folstadli, Petter Øien, Tore Dalsaune, Morten Hølås og Reidulf Wormdal, legger ut på en landsdekkende turné for å feire sine første 25 år.

De har spilt i «nærmest hver bygd, tettsted og by over hele landet», ifølge presseskrivet, og kan vise til 12 albumutgivelser – hvorav tre har inntatt førsteplass på VG-listen. Blant godlåtene er «Sånn e livet», som var å høre på det selvtitulerte gjennombruddsalbumet fra 2006: Den lå på Norsktoppen i 20 uker.

– Alt handler om fine sanger som er troverdige og nære, sa Almås og vokalist Petter Øien til NTB da de feiret 20-årsjubileet. Der kalte de Norge for «verdens største bygd», mens Øien påpekte at fansen «ikke trenger å være professorer for å forstå musikken vår».

– Det vi gjør, er å skape bra opplevelser for folk. De skal være glade når de går hjem den kvelden.

Andre gang

Sie Gubba er ikke førstegangsreisende når det kommer til Melodi Grand Prix:

De stilte til start i 2011, da det også var delfinaler – og kom til gullfinalen med låten «Alt du vil ha». Men seieren stakk likevel Stella Mwangi og «Haba haba» av med.

I førstkommende lørdags delfinale må sekstetten kjempe om finaleplass med Kristin Husøy, som synger «Pray For Me», Alexandru – kjent fra Suite 16 – med «Pink Jacket» og The Voice-vinner fra 2017, Thomas Løseth, og låten «Vertigo».

Allerede kvalifisert er Akuvi med sangen «Som du er», melder NRK.