– Jeg opplevde dette for første gang på en klubb i Berlin sammen med kona for ikke lenge siden. Det gjorde sterkt inntrykk. Dette er erotisk kunst på sitt beste. En helt spesiell kombinasjom av erotikk og estetikk. Så dette måtte jeg bringe til Trondheim, sier arrangør Tom Ketil Krogstad i Erotikk1 til trondheim24.no.

Trondheim24.no opplevde seansen på Diskoteket under kulturnatt fredag. Utestedet, som var fullsatt for anledningen, hadde åpnet dørene for den japanske kroppskunsten med røtter tilbake til 1400-tallet:

Farlig og vakkert

– Ikke prøv dette hjemme uten å vite hva driver med.  Shibari må utføres riktig, ellers kan du i verste fall dø av det, sier shibariartist Enji Rayd, som denne helga kurser trøndere i den eldgamle teknikken.

Kunstarten, som i dag utøves over hele verden har sine røtter i japansk estetikk og krigskunst. Shibari-teknikker er siden 1400-tallet perfeksjonert både med henblikk på tortur, seksuelle nytelse og  håndtering av krigsfanger.

Den japanske bondage-teknikken bygger på noen av de samme grunnprinsippene som akupunktur, og tar sikte på å stimulere og manipulere bestemte punkter på kroppen.

Shabari er ikke ufarlig og må utføres av profesjonelle. Det rapporteres om et tusentalls dødsfall i året på verdensbasis. Blant annet omkom skuespilleren David Carradine under utøvelse av Shibari. Carradine var kjent blant annet fra Kill Bill-filmene. Han omkom i Bangkok i 2009.

Image with visual paralax effect

Shabariartist Enji Rayd på Diskoteket i Trondheim.

Image with visual paralax effect
Image with visual paralax effect

Image with visual paralax effect
Image with visual paralax effect
Image with visual paralax effect