– Ser mørkt ut for Radio Trondheim

Nyheter: Trondheims eneste kommersielle radiokanal kan være nedlagt før nyttår.

– Jeg skal være dønn ærlig. Akkurat nå ser det svært mørkt ut for Radio Trondheim, vi trenger mer penger for å overleve og vi trenger dem nå, sier Danielsen, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Danielsen er eneste ansatte i selskapet han blant annet eier sammen med sin søster Marianne Danielsen, også kjent som leder i Engasjert Byrå.

I 2016 omsatte selskapet for 675.000 og gikk med et underskudd 511.000,-. Også året før var det røde tall, med 316.000 kroner i minus.

– Byens næringsliv har så langt ikke vært så altfor interessert i å annonsere i radioen. Mange sier de ikke har bestemt seg ennå, de vil se hvordan det går, men vi må være så ærlige å si at mens de sitter på gjerdet og avventer så kan vi bli nødt til å avvikle, fortsetter Danielsen til avisa.

Vet ikke hvor mange lyttere de har

Programlederen for Trondheims eneste kommersielle radiokanal peker på at de åpenbart har vært for dårlige på salg. En annen utfordring er at de ikke vet hvor mange lyttere de har, da de ikke har hatt økonomi til å gjøre en lytterundersøkelse. Selv mener han Radio Trondheim har 15.000 lyttere i måneden.

–  Får vi ikke inn mer kapital tror jeg vi må gi opp rundt årsskiftet. Det føles så feil, det er som å avbryte like før målstreken. Det er først nå vi begynner å bli godt etablert og jeg har på følelsen av at det er like før det løsner. Vi må bare henge med til da, og da må de som vil at vi skal overleve hjelpe oss. Det er ikke så mye vi trenger, med ti annonsører i måneden går vi «break-even», med 15 klarer vi oss fint. 15 er jo ikke så mange, sier Danielsen til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)