Savnet mann fra Trondheim funnet død

Nyheter: En mann fra Trondheim som ble meldt savnet lørdag, ble tirsdag funnet omkommet i Snåsa kommune.

Hadde med seg hund

– Den savnede mannen er funnet omkommet av redningshelikopteret Sar Queen. Deretter fløy de den omkomne til St. Olavs hospital, sier operasjonsleder Else Stokkebø i Trøndelag politidistrikt til NRK.

Mannen er beskrevet som sprek, fjellvant og kjent i området. Han hadde handlet inn mat til turen. Det skal være mange hytter i området.

Torsdag 21. september tok han drosje til en parkeringsplass ved Lustadvatnet i Steinkjer. Han hadde med seg en engelsk setter. Hunden ble funnet sammen med mannen og er i live.

Telefonen hans var sist i bruk fredag 22. september, skriver Adresseavisen.

Lørdag ettermiddag satte politiet og frivillige mannskaper i gang en leteaksjon etter mannen ved Lustadvatnet i Steinkjer. Politiet gikk ut og ba hytteeiere i området sjekke hyttene sine.

– Mannen har en jakthytte inne ved svenskegrensen. Han og hunden ble kjørt inn til Lustadvatnet. Han skulle gå derfra, sa operasjonsleder Håvard Høyem i Trøndelag politidistrikt lørdag kveld.

Mannskap fra nødetater, Sivilforsvaret, Heimevernet, Røde Kors og andre frivillige har deltatt i søket. I tillegg til er det blitt brukt politihunder og droner i søket.

(©NTB)