……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

– Vi tror publikum lengter etter en festivalhelg i Trondheim, og vi tar smittevern og trygge omgivelser på alvor. Utstillere gleder seg til å møte publikum igjen. Vi har en god dialog med kommuneoverlegen i Trondheim, og har oppsatte møter fremover. Jeg tror det blir en drømmehelg i Trondheim med både Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, samtidig med Olavsfest, sier festivalsjef Brit Melting, i en pressemelding.

Hun understreker at arrangøren Oi! Trøndersk Mat og Drikke har tatt høyde for restriksjoner i planleggingen med å gjøre arrangementene skalerbare slik at de er tilpasset koronasituasjonen på gjennomføringstidspunktet.

Status som European Region of Gastronomy

Som første region i landet har Trondheim og Trøndelag fått status som European Region of Gastronomy i 2022. Derfor er årets tema for Trøndersk Matfestival internasjonalisering og utstillere har blitt utfordret til å presentere seg på engelsk.

– I år er det en slags generalprøve før neste år. Da er Trondheim og Trøndelag European Region of Gastronomy og vi håper å få mange tilreisende som vil oppleve vår matregion. Da er det viktig at vi er “budd”. Vi må friske opp engelsken i måten vi presenterer oss på og er vertskap, sier Melting.

Venter på svar

Fjorårets avlysning ga et tap på rundt tre millioner kroner. Oi! Trøndersk Mat og Drikke har søkt kompensasjonsmidler, men ikke fått svar:

– Først var det ingen ordninger å søke på. Det har vi jobbet mye med for å kommunisere godt inn til departementet. I slutten av januar sendte vi inn en søknad og venter fortsatt på svar. Mens vi venter på svar på den nasjonale ordningen, er vi så glade for å ha fått ekstra midler fra både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune for å komme oss over kneika. Det setter vi stor pris på, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.