Salg av kule kunstklær i Fjordgata hjelper utsatte kvinner i Mexico

Nyheter: I helga er det gatefest i Fjordgata. Salg av aktivistisk artwear hjelper utsatte kvinner i Mexico.

Det handler om fashion, politisk aktivisme og «empowerment» av utsatte kvinner i Mexico:

– Kom å delta på dette pop-up eventet i Trondheim hos Galleri 7, som varer til 19 juni. Dette er et viktig event. Vi er så heldige å få være vertskap for kunstner Lise Linnert sitt sosiale kunst- og fashion- prosjekt. All inntekt og fortjeneste går til kvinnene i Mexico, forteller Tania Winter, innehaver av det relativt nyoppstartede Galleri 7 i Fjordgata.

Tania Winter, innehaver av Galleri 7 i Fjordgata.

Den norske kunstneren Lise Linnert har siden 2006 jobbet med monumentale kunstinstallasjoner som borer i tematikk som hvorfor så mange kvinner blir voldtatt og forsvinner i Juarez, Mexico.

Et konkret resultat av dette arbeidet er organisasjonen Ni en more, startet av Linnert selv.

Initiativet beskriver seg selv som et innovativt og sosialt non-profit klesmerke som smelter sammen kunst, politisk aktivisme og fashion.

– De jobber målrettet med å gi kvinner i svært utsatte omgivelser i Juarez, Mexico arbeid og inntekt i nærmiljøet sitt. Slik kan kvinnene være sammen med barna siene og samtidig tjene egne penger til å klare seg. All inntekt og profitt går direkte til kvinnene i Mexico, forteller Winter.

Unike plagg

– Og klærne er jo skikkelig unike og kule. Dette er plagg det bare finnes ett av. Ta turen, støtt kunsten og sist men ikke minst – støtt utsatte kvinner i Mexico, oppfordrer Winter.

Sjekk ut mer artwear fra Ni en more her