Sagosen har med verdensstjernene hjem til Trondheim: – Det er følelsesladd

Nyheter: Sander Sagosen (24) legger ikke skjul på at det bringer mektige følelser til overflaten å skulle spille for EM-gull der han har trådte sine barnesko.

Han holdt på å blåse på sjøen under en fotoseanse rett etter onsdagens pressemøte. Det var storm i kastene og regn.

Torsdag kastes håndball-EM i gang i Trondheim. To av de innledende gruppene, deriblant Norges, skal spilles i trønderhovedstaden. Det samme skal kampene til de tre siste europamesterne: Frankrike (2014), Tyskland (2016) og Spania (2018).

Det blir med andre ord stjernetungt i hjembyen til Sander Sagosen i tiden som kommer.

Det vekker følelser i Norges klart største stjerne.

– Det er absolutt spesielt, og det er noe helt eget å være her sammen med landslagsgutta og få hele håndballverdenens fokus mot mitt Trondheim, for å si det sånn, sa han til NTB på onsdagens pressemøte.

På den seansen var Sagosen en svært ettertraktet mann. 15 intervjuer sto på planen, hvilket gjorde at stoppeklokka måtte fram for at alle skulle få sitt.

Sander Sagosen og håndballgutta på pressetreff med Norges EM-lag for menn i Trondheim Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trente i barndomshallen

Sagosen framsto som en guttunge før julaften i positiv forstand. PSG-stjernen boblet tilsynelatende over av glede over det som nå venter.

I etterkant av pressemøtet skulle han i tillegg virkelig på gamle tomter.

– Vi skal opp og trene i Charlottenlundhallen, den hallen der jeg har tilbrakt mest timer av alle. Jeg har vært så mange timer der oppe, sa playmakeren – og tilføyde:

– Det er følelsesladd, men jeg prøver å tenke minst mulig på det. Det er bare å nyte det.

– Når var du i Charlottenlundhallen første gang?

– Jeg var vel i den hallen første gang da jeg var fem-seks år og gikk og surret der oppe, svarte Sagosen.

Ny storstue

Norges kamper går imidlertid i nye Trondheim Spektrum. Sagosen kaller anlegget som også skal brukes i OL-kvalifiseringen senere i vår, fantastisk fint.

– Det er veldig kult at vi har fått en sånn storstue her i Trondheim. Jeg håper de legger alle hjemlige landskamper dit i framtiden, sa han.

Først handler det imidlertid om jakt på EM-medaljer og aller helst gull. I den norske leiren er det gullsnakk som gjelder.

Norge møter Frankrike, Portugal og Bosnia-Hercegovina i det innledende gruppespillet. Kampen mot Frankrike blir et nøkkeloppgjør og kan bli svært avgjørende for veien videre i turneringen.

Blir Norge blant de to beste i sin gruppe, går ferden videre til hovedrunden i Malmö. Her fortsetter jakten på en billett til semifinale og finale som skal spilles i Stockholm.

(©NTB)