Så mye billigere er det blitt å leie leilighet i Trondheim

Nyheter: Det er stor aktivitet i utleiemarkedet, og det er mange studenter som allerede nå har leid bolig for studieperioden, sier Vibecke Lyse Augdal, adm.dir. i Utleiemegleren.

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.648,- kroner, som er en nedgang på 4,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,8 prosent.

For en 3-roms var snittleien 13.670,- kroner, dette er en nedgang på 11,4% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2%

– Det er bra aktivitet i utleiemarkedet i mai på tross av usikkerheten under korona. Det er størst interesse for boliger med god standard og beliggenhet, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan i en pressemelding

Oslo

Det koster nå i snitt 10.490,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 7,8 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9 prosent.

For en 2-roms kostet det i snitt 13.320,- kroner, dette er en oppgang på 0,4 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,3 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.360,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 5,7 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6 prosent.

– Det er et godt leiemarked i Oslo. Vi merker allerede at studentene har begynt boligjakten og 2-3 roms og kollektiv-leiligheter er det vi har flest henvendelser på for tiden.

Tiden vi er inne i gjør at flere studenter velger å avlyse utenlandsstudier og reiser, det kommer til å bli mange om boligene i sommer. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute dersom man skal finne seg bolig i Oslo fra høsten av.

Flere av våre utleiere utsetter salg av bolig for å leie ut og vi forventer stor etterspørsel og et meget godt marked mot sommeren, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck

Bergen

Det kostet i gjennomsnitt 12.030,- kroner å leie en 3-roms leilighet. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 3,9%.

-Vi har leid ut nesten dobbelt så mange boliger i år som i mai i fjor. Økningen tilsvarer 91 %.

Det er flere grunner til at det er stor aktivitet på leiemarkedet for tiden. Noen avventet nok situasjonen litt i mars da de strenge tiltakene ble innført og har kommet på banen igjen nå. En del personer som normalt kanskje ville ha kjøpt seg bolig, er nå usikre på både økonomien og hvordan boligprisene vil utvikle seg i tiden som kommer. Dette kan bidra til at det er enda flere leietakere på markedet enn normalt.

Markedet for de som har drevet med korttidsutleie gjennom for eksempel Airbnb har blitt kraftig redusert. Det bidrar nok til at en del av dem velger å satse på langtidsleie isteden. Dermed ser vi at det for tiden både er nokså mange boliger på markedet og mange som søker leieboliger.

Vi har mange henvendelser fra studenter og andre, som vil leie bolig fra juli/august. Det er lurt å være tidlig ute hvis man skal leie bolig fra tiden rundt semesterstart. Da har man bedre tid til å orientere seg i markedet og se hva man kan få for pengene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Stavanger:

En 2-roms koster i gjennomsnitt 9788,- kroner per måned, en økning på 20,1% sammenliknet med forrige måned, og en nedgang på 13,5% sammenliknet med samme måned i fjor.

En 3-roms kostet i snitt 13.202,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,8%.

– Det er et stort utbud av ledige utleieboliger på finn.no i Stavanger, som anses normalt når vi nærmer oss høysesong. Generelt ser vi at leieprisene har holdt seg stabile gjennom hele perioden med korona-restriksjoner, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.