Rosenborg valset fullstendig over Vålerenga

Nyheter: Kåre Ingebrigtsens Rosenborg-lag reiste seg etter to serietap, valset over Vålerenga og ga seg ikke før det sto 3-0 mot eliteserierivalen søndag.

Rosenborg slo kraftig tilbake med storseier mot Vålerenga
Tap mot både Brann og Tromsø i de to foregående seriekampene gjorde at kritikken har vært rettet mot seiersvante trøndere.

Søndag sprudlet Ingebrigtsens lag, og var klart best i oppgjøret mot Oslo-rivalen.

Til slutt tegnet både Anders Konradsen, Pål André Helland og Nicklas Bendtner seg på scoringslisten i det som ble en overbevisende hjemmeseier for serietoeren.

– Jeg tror alle hadde en uke med selvransakelse den uka vi hadde fri, så folk var revansjesugne. Vi tok et godt steg videre i dag, sa Helland til NTB etter kampen og fikk støtte av Konradsen.

– Vi var veldig mange hakk bedre enn Vålerenga, vi spiller som vi skal og vi ser ut som vi skal gjøre. Vi kunne fort ha stått med flere scoringer enn det vi fikk, samtidig som vi holdt Vålerenga mer eller mindre fullstendig unna. Det var veldg gøy å spille i dag, og det tror jeg alle sammen synes.

Konradsen-tunnel

Konradsen åpnet scoringsballet etter 13 minutter da han slo tunnel Joao Meira før han dunket ballen i korthjørnet til Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey.

RBK fortsette å kjøre kampen, og fikk uttelling på langskudd etter 25 minutter.

Vegar Eggen Hedenstad tok et frispark fra langt hold raskt, og ballen endte hos Pål André Helland. Han tok med seg kula et par meter framover før han ladet venstreslegga og sendte av gårde et skudd.

Avslutningen gikk via Daniel Fredheim Holm og utmanøvrerte Larsen Kwarasey til 2-0, men et skår i gleden for hjemmefansen var at Helland måtte forlate banen like etter scoringer etter å ha fått kjenning med en skade på baksiden av låret.

28-åringen kunne imidlertid etter kampen berolige fansen med at det kun var krampetendenser som gjorde at han forlot banen.

Et spillesugent hjemmelag fortsatte imidlertid å skape det som var av sjanser, og ni minutter etter pause var ledelsen økt.

Bendtner fra straffemerket

Anders Trondsen gikk over ende inne i Vålerenga-feltet i duell med Amin Nouri, og dommeren pekte på straffemerket.

Nicklas Bendtner var iskald fra elleve meter, og økte til 3-0 med sitt fjerde seriemål for sesongen.

Jonathan Levi fikk en gyllen mulighet til å sette sitt første ligamål for sesongen da han ble spilt alene gjennom kun minutter før full tid, men svenskens avslutning snek seg marginalt utenfor stolpen til Larsen Kwarasey.

Det var uansett av akademisk betydning, og resultatet gjør at Rosenborg på annenplass klatrer forbi byrival Ranheim etter at de tapte 0-3 mot Strømsgodset.

Vålerenga ligger på åttendeplass med 22 poeng.