Rosenborg skole leier inn vakthold etter at elev skal ha slått og tatt kvelertak på lærer

Nyheter: Rosenborg ungdomsskole i Trondheim har leid inn vakthold etter en voldshendelse. Ordningen vil fortsette en tid framover, opplyser rektoren som frykter at elevene som er utvist vil komme tilbake til skolen.

Adresseavisen har denne uken skrevet om en lærers opplevelse av å komme i fysisk konfrontasjon med en ungdomsskoleelev i begynnelsen av november.

En elev skal ha tatt kvelertak og rettet slag mot en lærer i 40-årene. Opptrinnet skal ha skjedd i forbindelse med undervisning, og førte til at politiet rykket ut. Eleven ble tatt med til politistasjonen for avhør.

Episoden skal ha oppstått da eleven fikk tilsnakk for å ha nedgriset en garderobe med skum og såpe og ha blitt bedt om å forlate garderoben.

En annen skole i Trondheim har hatt en elev samme uke som ble fratatt to kniver etter trusler om vold.

Ved Rosenborg ungdomsskole har rektoren skrevet i et brev til foreldre og foresatte at ordningen med vakthold «vil fortsette en tid framover».

«Det er fortsatt en del uro i elevmiljøet. Det virker som elevene trenger litt tid på å falle til ro etter alt som har skjedd denne høsten», heter det videre i brevet.

– Vaktene er der for at både elever og lærere skal oppleve at miljøet på skolen er trygt. Lærere kan ikke fysisk vise elever vekk når de kommer inn på et område de er uønsket på, forklarer rektoren til Adressa.

Utvist

– Det er sterkt beklagelig at vi har havnet i en slik situasjon, sier rektor, til NRK Trøndelag. 

Hun forteller at det er to-tre elever som har skapt problemer det siste året og at de ikke skal ikke tilbake til skolen.

Hun bekrefter overfor NRK at vaktholdet er leid inn fordi de frykter at ungdommene skal komme tilbake til skolen.

Må tas på alvor

– Vold og trusler er ingen privatsak. Dette er et arbeidsmiljøproblem må tas på alvor. Derfor er det bra å få det fram i lyset, sier Hans Lieng leder i Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag.

PS. Skolen ble i utgangspunktet ikke identifisert av NRK og Adresseavisen. Dette er en redaksjonell vurdering gjort av trondheim24.no.