– Årsaken til at jeg startet gruppen er jo åpenbar, sier Kjell Melhus, som er mannen bak initiativet som nå brer om seg. Medlemmene strømmer inn, og han må godkjenne én for én av forespørslene. Da ser han hvem som støtter opp.

– Responsen er overveldende. Veldig mange av dem er gamle musikanter og artister som tydeligvis mener det samme som meg. Og det er at tiden nå er overmoden for hans inntreden i æreshallen, sier Melhus til NTB.

Han er turnétransportør i musikkbransjen, og møtte Müller flere ganger. Om gruppen heter det at den er «et forsøk på å få folket til å rope så høyt at Marius Müller får sin vel fortjente plass i Rockheim Hall of Fame. Om vi roper høyt nok, kan det jo være de våkner der oppe i Trondheim».

Mange vil ha Marius Müller inn i den norske rockens æreshall, ifølge initiativtageren til en aksjon på Facebook. Her er den du veit fotografert på Rockefeller i 1987. Foto: John Stenersen / NTB scanpix

Får støtte

Den offisielle Facebook-siden til Marius Müller støtter opp: «Vi vil oppfordre dere som er enige i saken om å bli med i gruppen». Også Totto Hansen, barndomsvenn og trommeslager i Müllers band Funhouse, gir sitt besyv med: «Del i vei og bli medlem av denne gruppen!», oppfordrer han på sin Facebook-side.

Kjell Melhus sier at venner og fans av Müller, som døde i en bilulykke bare 40 år gammel, har pratet om dette i lengre tid. Men i etterkant av den storstilte hyllestkonserten på det som ville vært Marius Müllers 60-årsdag 20. august, dro han til og startet aksjonen på Facebook:

Melhus understreker at han ikke mener at Marius Müller fortjener dette noe mer enn dem som allerede er innlemmet i Rockheim Hall of Fame, men at han synes det er på tide at den du veit, får slippe inn.

– Jeg skulle ønske meg en debatt om nominasjonsprosessen også. Når man ser på listen, ser det jo nesten ut som om man kan «stå i kø» i år etter år til man til slutt blir godkjent. Jeg mener at dette ikke burde være mulig: Har man blitt vurdert og ikke kommet gjennom et år, bør det gå noen år til neste gang man kan vurderes, sier Melhus til NTB.

– Setter pris på engasjementet

Direktør for Rockheim, Sissel Guttormsen, sier til NTB at man «setter stor pris på at folk engasjerer seg» og at fankultur er viktig for popmuseet.

– Vi får mange spørsmål og gode innspill til musikere og band som ønskes innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Det er ingen tvil om Marius Müllers posisjon i norsk populærmusikk, noe han deler med en rekke fortjente artister som ennå ikke er innlemmet.

– Det er ingen tvil om Marius Müllers posisjon i norsk populærmusikk, noe han deler med en rekke fortjente artister som ennå ikke er innlemmet, sier Rockheim-direktør Sissel Guttormsen i en kommentar til NTB. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I svaret peker Guttormsen på hvordan Rockheim Hall of Fame innlemmer tre artister eller band årlig, stemt frem blant ni nominerte. Juryen består av rundt 150 personer fra ulike deler av musikkbransjen.

– Det kan være greit å få frem at Marius Müller allerede er godt representert i våre faste utstillinger på Rockheim: Han har sin egen seksjon i 80-tallsrommet, han er på Hedersveggen, vi har også stilt ut hans spesielle ESP-gitar – ofte omtalt som «Klokka» – med masse metadata, og vi har naturligvis bidratt med tekst og foto til den store, flotte CD-boksen som ble gitt ut av Falck forlag 20. august, sier Rockheim-direktøren.