Hovedbilde: Dette er Loco Mosquito, alias designduoen Kenneth Apeland og Martin Hvassing. Foto: Rockheim/NTB kultur.

22. april åpner Rockheim Galleri i Trondheim en ny plakatutstilling med tittelen «Loco Mosquito – The Posters of the Heroes He Once Had».

– Denne primitive, tungvinte, DIY-metoden, og dette eldgamle mediet har, fra Rockeklubben i Porsgrunn helt ukritisk tok meg under sine vinger, gjort oss til en «two man operation», latt oss boltre oss på små lokale klubber og store festivaler, latt oss få trykke plakater og t-skjorter for lokale helter som Emanuel Desperados og Edgars, postere for nasjonale storheter og internasjonale orkester som Weezer og The Residents. Og nå, helt til sist, har det tatt oss helt til Rockheim, sier Kenneth Apeland, som utgjør Loco Mosquito sammen med Martin Hvassing.

Image with visual paralax effect

Dette er Loco Mosquito, alias designduoen Kenneth Apeland og Martin Hvassing. Foto: Rockheim/NTB kultur.

Nasjonale navn

De har nasjonale navn som Raga Rockers, Satyricon, The Dogs, Thomas Dybdahl, Motorpsycho, Honningbarna, Kvelertak, Stein Torleif Bjella, Bel Canto og Sivert Høyem på kundelisten, og har også jobbet med plakater til arrangerer som Skien Live og Buktafestivalen i Tromsø.

I 2014 vant de pris for Årets konsertplakat under by: Larm.

Til utstillingen «The Posters of The Heroes He Once Had» har de plukket ut 25 unike konsertplakater fra de siste 10 årene, samtlige designet og produsert med silketrykk som metode.

Metoden, som virker så møysommelig i dag, ble ifølge Rockheims omtale brukt hyppig i produksjon av reklameplakater i USA på begynnelsen av 1900-tallet, og fikk et nytt oppsving gjennom Pop Art-bevegelsen på 1960-tallet.