– Robbie Williams er verdens største entertainer!

Nyheter: Stein Vanebo i Trondheim Concerts har booket store artister til Trondheim helt siden 1987 da han som en del av Trondheim Live forum fikk Bob Geldof til Duedalen. 1.august byr han på Robbie Williams i Granåsen, og lover litt av et konsertsirkus.

Stein Vanebo i Trondheim Concerts er strålende fornøyd etter at de idag kunne slippe nyheten om at superstjernen Robbie Williams spiller konsert i Granåsen i sommer.

Det er en booking han lenge har jobbet for å få til.

–Det kommer til å bli et helt vanvittig spektakulært sceneshow, han er jo den største entertaineren i verden, mener Vanebo.

Fredag legges 35000 billetter ut for salg.
Til 895 kroner stykket.

Stein Vanebo har jobbet med å booke store artister til Trondheim helt siden 1987 da han som en del av Trondheim live forum fikk Bob Geldof til Duedalen.

Sceneriggen og den totale konsertproduksjonen blir mye større enn det Bruce Springsteen stilte med i Granåsen i fjor sommer.

I fjor var Bruce Springsteen et av de største høydepunktene så langt i booking-karrieren.

Nå er det altså kjent at den største underholderen av alle kommer til Trondheim i sommer.

Hva kan vi vente oss i Granåsen 1.august?

–Konserten blir en del av den nye turneen som Williams går i gang med i juni. Både låter fra den nyeste plata og de største hitsene vil bli en del av dette, forteller Vanebo.

–Dette er litt av et konsertsirkus det, større enn noe av det vi har sett tidligere, sier Vanebo, og understreker at dette kommer til å bli svært på mange måter.

Sceneriggen og den totale konsertproduksjon blir mye større enn det Bruce Springsteen stilte med i Granåsen i fjor sommer.

Stein Vanebo i Trondheim Concerts har jobbet med å booke store artister til Trondheim helt siden 1987 da han fikk Bob Geldof til Duedalen. 1.august byr han på Robbie Williams i Granåsen.

Underholdning av det spektakulære slaget er en del av sceneshowene som Williams er kjent for. Og konserten i Trondheim vil ikke stå noe tilbake for de andre arenaene på denne turneen.

Hvordan fungerer Granåsen som arena for en artist av denne størrelsen?

–Vi har gjort oss en del erfaringer med store artister de siste årene nå, og vi har lært av de utfordringene som har vært. Blant annet vil vi endre utgangene i forhold til hvordan det var på Springsteen i fjor, og forbedre logistikken på hvordan vi skal få folk ut av arenaen, sier Vanebo.

Han er glad for den erfaringen de har fått med andre store artister og føler at arenaen er treffsikker i forhold til det som kreves fra managementets side.

Vanebo har selv opplevd Robbie Williams live to ganger, begge gangene i Oslo.

–Jeg har hørt ham og sett ham i to ulike utgaver, både iført smoking og i den mer rocka utgaven. Og det er jo denne siste som er det artigste da, og som vi også får oppleve her i Trondheim. Det blir vill trøkk.

Hvem tror du vil være interessert i kjøpe billetter til denne opplevelsen?

–Det vil nok være et publikum som er hakket yngre enn de som var på Bruce Springsteen i fjor.

–Den musikken du vokser opp med setter spor resten av livet. Vi som vokste opp med Springsteen vil alltid være fans. Så det er klart at alle som var tenåringer rundt 1993-94 da Robbie Williams sluttet i Take That, husker han fra hans tidlige karriere. Og har fulgt ham siden. Mange av dem vil nok ta turen til Granåsen for å danse sammen med sin store helt, forteller Vanebo.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Han har selv en datter som bare var 11-12 da Robbie Williams gikk solo. Og som i likhet med mange andre unge jenter på den tiden hadde Williams som sitt store idol.

–Datteren min elsket han og det var landesorg hjemme hos oss i flere uker da Take That mistet sin sterke frontfigur. Jeg var ikke da klar over hvor stor han var, eller kom til å bli, og fikk klar beskjed av datteren min: » Pappa, du forstår deg ikke på dette du»…

Alle som var tenåringer rundt 1993-94 da Robbie Williams sluttet i Take That, husker han fra hans tidlige karriere. Og har fulgt ham siden. Mange av dem vil nok ta turen til Granåsen for å danse sammen med sin store helt.

Hva er det som driver deg, hvorfor gjør du dette?

–Alle vi som driver Trondheim Concerts lever og ånder for musikk og dette er er hobbyen vår! Vi brenner for å få til store konserter og opplevelser  i Trondheim – og liker å bringe det til vår egen by.

Robbie Williams er endelig klar for Trondheim. 1. august spiller han i Granåsen.

–Det trenger ikke være favorittartistene våre, så lenge vi får tak i de store navnene som virkelig betyr noe for folk.

Han passer på å opplyse om at det også blir en ekstra bonus.

– Erasure er oppvarmingsband på hele turneen, siden de følger Robbie Williams hele veien – så for oss gamlingene som opplevde 80-tallet blir det jo ekstra stas! Vi visste ingenting om dette før bookingen var bereftet, sier Vanebo.

Tror du folk betaler for å høre artisten eller for å få med seg opplevelsen?

– Helt klart begge deler. Folk i Trondheim vil både høre musikken og være med på opplevelsene som slike storkonserter gir. De vil ha det med seg – og oppleve nærheten til artisten som står på scenen, enten du er fan fra før eller ikke. Jeg vet om mange som ikke hadde et spesielt nært forhold til Bruce Springsteen før han sto på scenen i Granåsen i fjor, men som oppdaget artisten der og da og fikk et nytt forhold til han og til de sterke låtene.

Ifølge Vanebo er kunst og kultur selve krydderet i tilværelsen, og for mange publikummere er det nettopp gjennom denne type konserter at de får sine største kulturelle opplevelser.

Lagre