Roar ble ranet av unggutter i Midtbyen: Holdt meg som gissel i en time og truet med å drepe meg

Nyheter: Roar Fløttum var i Trondheim sentrum for å forkynne evangeliet, da fire menn slo ham ned og ranet ham.

Roar Fløttum forteller til den kristne ukeavisen Norge IDAG at han hadde vært på et bønnemøte i menigheten han tilhører i Trondheim. Etter møtet pleier han å ta seg en runde i byen for å dele evangeliet og be for syke:

– Jeg kom etterhvert i kontakt med en gruppe på fire muslimske menn. Jeg spurte om de ville bli bedt for og en ville det. Han hadde vondt i ryggen, sier Fløttum som videre forteller til avisen at guttene ville ha han med seg bort til en kamerat som de sa hadde skadet foten og som nå ventet på å bli hentet for å bli kjørt til legevakten.

– Jeg stolte på dem

– Jeg stolte på dem og ble med dem. De tok meg med til en bakgård. De var veldig hyggelige og jeg kunne ikke tro at de ville lure meg, sier Fløttum til avisen.

Han forteller videre at da de kom inn i bakgården dyttet de han ned i en kjellertrapp før de slo og sparket ham i ansiktet.

– De truet meg til å gi fra meg bankkort og sertifikat, koder, mobil og apple-ID. De holdt meg som gissel der i en time mens de tok ut fra kortet. De fikk ut rundt ti tusen kroner. Mens de holdt meg der, truet de meg og sa de ville drepe meg om jeg ikke konverterte til islam. De ville ha meg til å si noen ord på arabisk. Jeg ble redd og trodde faktisk at de kom til å drepe meg, fordi de sa de hadde kniv og ikke ville ha vitner, sier Fløttum til avisen.

Fortsatt på frifot

De fire personene er fortsatt på frifot, og politiet jobber på spreng for å gjennomgå kameraer i området i håp om å identifisere gjerningsmennene:

– Det er fremdeles ingen som er pågrepet. Vi er ute og innhenter video fra overvåkningskamera. Fornærmede har gitt oss ei rute og vi har gått den samme ruta for å forsikre oss om at vi har oversikt over alle kameraene, sier krimvaktleder May Britt Enmo på Krimvakta ved Sentrum politistasjon torsdag formiddag til Adresseavisen. 

Politiet sier de bruker betydelig ressurser på saken, da de anser saken som svært alvorlig.

Ransofferet har beskrevet guttene til å være i 15-18-års alderen.

Politiet ønsker du tar kontakt på 02800 dersom du har tips eller observasjoner i saken.

Sponsede saker: 

– Trondheimsfjorden er helt fantastisk å utforske under vann

-Man skal ikke veldig langt ut for å finne både fly og båtvrak fra andre verdenskrig på havbunnen.

Denne restauranten bruker et helt spesielt ribbekjøtt som tar julematen til et nytt nivå

Hampshire-gris er en amerikansk griserase som ikke er særlig vanlig i Norge. – Mindre fett og mer marmorert enn vanlig gris.

Fariba (40) sov i bilen, i dag har hun 20 ansatte og omsetter for millioner

I starten hendte det flere ganger at jeg sov i bilen mellom jobbene. Det var liksom bortkastet å dra hjem og legge seg for natta.