– At vi har fått på plass denne løsningen er meget tilfredsstillende. Avtalen kommer som et resultat av en lang og positiv prosess for Carlsberg og Ringnes, godt støttet av et entusiastisk lokalsamfunn i Trondheim, sier administrerende direktør i Ringnes, Søren Brinck, i en pressemelding.

– Samarbeidet og planene som nå skal gjennomføres er strålende nyheter for alle som elsker Dahls og godt øl. E.C. Dahls Bryggeri skal bli en kulturinstitusjon både for Trondheim og for resten av Norge. Brooklyn Brewery har de siste årene høstet internasjonal anerkjennelse for sin evne til å brygge kvalitetsøl og for sin kreative tilnærming til bryggerifaget, fortsetter han.

Tradisjoner

– Det første vi gjorde da vi startet opp Brooklyn Brewery, var å sette oss godt inn Brooklyns enestående bryggeritradisjoner, og vårt første øl var basert på oppskrifter fra storhetstiden til Brooklynbryggeriene, sier grunnleggeren av bryggeriet, Steve Hindy.

– Trondheims E.C Dahls Bryggeri har spilt en sentral rolle i utviklingen av den norske pilskulturen, og danner et unikt fundament når det nå skal utvikles et bryggeri for fremtiden. Brooklyn Brewery vil samarbeide tett med de norske bryggerne ved Dahls for å utvikle og lansere nye spennende øltyper ved bryggeriet, fortsetter Hindy.

Hildonen skal drive restauranten

Nye E.C. Dahls Bryggeri skal åpne dørene for øl- og matentusiaster fra hele verden og bli et samlingspunkt for nye ideer og innovasjon.

På bryggeriet vil det åpnes en spennende restaurant som skal drives av Roar Hildonen.

– Å få anledning til å samarbeide med Brooklyn og den meget anerkjente bryggerimesteren Garrett Oliver er en ære, og det tilfører E.C. Dahls Bryggeri en helt ny dimensjon, sier Hildonen.

Garrett Oliver, som flere ganger har besøkt Trondheim og Norge, ser frem til å kunne bidra til bryggingen av nye ølsorter til glede for norske ølentusiaster.

– Med utgangspunkt i den unike bryggeritradisjonen til Dahls, skal vi sørge for at nye, spennende spesialølsorter kommer ut av portene til E.C. Dahls Bryggeri. Det er allerede blitt etablert en fantastisk arena for øl i Norge, og vi ser virkelig frem til å ta del i den videre utviklingen, sier Oliver.

E.C. Dahls blir det andre bryggerisamarbeidet mellom Ringneseier Carlsberg og Brooklyn.

For ett år siden åpnet et tilsvarende bryggeri i Stockholm, Nye Carnegie Bryggeri, og ga med det nytt liv til det tradisjonsrike, svenske bryggeriet Carnegie, kjent for sin Carnegie Porter-øl.

E.C. Dahls Bryggeri åpner på sensommeren 2016.