Denne restauranten ble kåret til en av Nordens aller beste, nå er eventyret over

Nyheter: Bare uker etter at restauranten ble innlemmet blant Nordens beste restauranter i White Guide Nordic, besluttet eierne å stenge dørene. Lørdag var siste åpningsdag.

– Å bli innlemmet i White Guide Nordic var en hyggelig anerkjennelse til de som har jobbet ved Caya, men for driften har det nok lite å si. Det var en restaurant slik vi så at mange nedover i Europa kom med, og slik som vi selv likte at restauranter vi besøkte skulle være. Men vi visste ikke om den hadde livets rett eller ikke. Vi bare dro på og tok en sjanse. Dessverre ble det for krevende, både ressursmessig og økonomisk, sier Nina Karlsen, eier i Søstrene Karlsen-konsernet og daglig leder av Caya, til vinpuls.no.

For høy personalkostnad

Etter to års drift i det nye Adressa-huset ble dørene stengt lørdag:

-Uansett hva man ønsker å gjøre innen restaurantdrift, så er det til syvende og sist snakk om business. Driften må gå rundt. Det ble for høy personalkostnad ved Caya. Så vi fant etter hvert ut at vi hadde to valg – enten å endre på konseptet til noe mer «kommersielt» eller finne noen andre til å drive videre i lokalene. Det var ikke noe alternativ for oss å forringe det opprinnelige Caya-konseptet («Store smaker, mindre porsjoner»). Så da ble det å sjekke ut om det kunne finnes kjøpere til leiekontrakten. Vi har hatt kontakt med de som overtar siden oktober i fjor, og fikk nå et tilbud som var så godt at vi ville godta det, sier Nina Karlsen.

Les hele saken på vinpuls.no

PS. Vinpuls.no drives av Ulf Dalheim, vinekspert og tidligere journalist i Adresseavisen.