Rema-topp trekker seg etter Æ-flopp og bestevenn-fiasko

Nyheter: Konserndirektøren som har vært ansvarlig for Rema 1000s bestevenn-strategi og Æ-appen, trekker seg.

Nationen får bekreftet at Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, har sluttet i stillingen sin. Lindberg vil ikke kommentere saken ytterligere, og viser til kommunikasjonsavdelingen i selskapet.

Lindberg var ansvarlig for Remas bestevenn-strategi, som ble lansert samtidig som Æ-appen. Han har jobbet i selskapet i ti år.

Takker for flotte år

– Jeg vil takke for flotte år i Rema 1000. Når våre veier nå skilles, så er det ingen dramatikk i det. Jeg ser fram til nye utfordringer og ønsker Rema 1000 alt vel i fremtiden, sier Lindberg i en pressemelding.

Tall analysebyrået Nielsen la fram i august viste at kjedens markedsandel falt med 1,2 prosent i første halvår i år til 23,7 prosent. I juni skrev også Aftenposten at Remas omsetning til da hadde falt med 4,2 prosent i 2017, mens konkurrentenes omsetning økte, ifølge konfidensielle tall fra Nielsen.

I april i år viste en undersøkelse fra Kantar TNS at kjedens omdømme hadde falt med 32 poeng fra året før. Kjeden havnet da på 67. plass av de 70 bedriftene på listen.

– Vi gjorde en feil. Det har med kommunikasjonen å gjøre. Tanken var god, men måten vi innførte det på var ikke bra. Det er vi enige om, sa Odd Reitan i et intervju med Dagens Næringsliv i mars.