Rema sponser finkulturen

Nyheter: REMA 1000 blir hovedsponsor for den prestisjetunge Prinsesse Astrid Musikkpris. Trondheim Symfoniorkester står for kåringen 26-29 november.

30 kandidater, alle med bosted i Norden slik reglene krever, har meldt seg på. Med unntak av Island er alle de nordiske land representert før finaleuttaket.

Det er seks kandidater som har gått videre til semifinale og tre av disse spiller i finalen. De konkurrerer om en pris på 200.000 kr., samt en invitasjon til å opptre som solist med Trondheim Symfoniorkester.

– Vi er svært stolte og glade for at Rema blir hovedsponsor for Prinsesse Astrid Musikkpris. Selskapet vil dermed bidra til å synliggjøre både talentene og konkurransen som ett av Kongehusets medlemmer i mange år bærer sitt navn til, sier kommunikasjonssjef i Trondheim Symfoniorkester, Nina Steen.

Vil vise frem morgendagens solister

Prinsesse Astrids Musikkpris ble etablert i 1953, og deles ut til unge norske musikere under 30 år. Konkurransen veksler mellom å omfatte strykere, blåsere og pianister, og deles normalt ut hvert annet år.

Prisen alternerer med Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

– Trondheim Symfoniorkester vil vise fram morgendagens solister. Vi vil legge til rette for deres utvikling dem og være en arena for å få talentene fram i rampelyset. Om ikke lenge vil forhåpentligvis vinneren og flere andre deltakere bli å se og høre som skinnende stjerner på konserter i Trondheim og andre scener rundt om i verden, avslutter Steen.

Tidligere vinnere

Listen over tidligere vinnere omfatter fremragende utøvere i norsk og internasjonalt musikkliv.

Kjell Bækkelund var første mottaker av prisen i 1953.

Arve Tellefsen fikk prisen i 1956 og Håvard Gimse i 1985.

Prinsesse Astrid, fru Ferner er Trondheim Symfoniorkesters høye beskytter.