Reitan overtar over 100 Aldi-butikker i Danmark

Nyheter: Rema 1000 Danmark har inngått en avtale om å kjøpe størstedelen av den tyske dagligvarekjeden Aldis butikker i Danmark. Det dreier seg om 114 butikker.

Rema 1000 Danmark, som er en del av Reitan Retail, kjøper også tre distribusjonslagre, en portefølje av eiendommer og utviklingsprosjekter, opplyser Reitan Retail i en pressemelding fredag.

Avtalen gir tilgang til attraktive steder som er godt egnet for Rema 1000-konseptet og bidrar til ytterligere vekst i et attraktivt marked, skriver selskapet.

I landet siden 1994

– Avtalen med Aldi er et viktig steg i Reitan Retails strategi om å styrke vår posisjon, fornye og utvikle porteføljen og bidra til bærekraftig og lønnsom vekst, sier administrerende direktør Ole Robert Reitan.

Rema åpnet sine første butikker i Danmark i 1994.

– Dette oppkjøpet vil gi oss muligheten til å etablere flere Rema 1000-butikker på attraktive lokasjoner, med produkter av høy kvalitet til lave priser, sier Henrik Burkal, administrerende direktør i Rema 1000 Danmark.

– En inspirasjon

Rema 1000-grunnlegger og Reitan AS-topp Odd Reitan er glad for at konseptet vokser.

– Aldis forretningsmodell var en stor inspirasjon da vi åpnet den første Rema-butikken i Trondheim i 1979 og preger fortsatt vår filosofi i hele Reitan i dag, sier han.

Til NTB opplyser kommunikasjonssjef Øyvind Breivik i Reitan Retail at partene er enige om å dele de finansielle detaljene i avtalen.

Trolig størst i Danmark

Til E24 opplyser Ole Robert Reitan at Rema – etter hans beregninger og hvis de tidligere Aldi-butikkene beholder omsetning – blir Danmarks største butikkjede.

Avtalen omfatter ikke Aldis hovedkontor og resterende butikker i Danmark. Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra danske konkurransemyndigheter.