Reginiussen årets spiller: – En utrolig stor ære

Nyheter: Rosenborgs forsvarskjempe Tore Reginiussen fikk prisen som årets spiller under gallaen Fotballfesten 2017 mandag kveld.

 Reginiussen stakk av med prisen i konkurranse med spisstrioen Nicklas Bendtner (Rosenborg), Ohi Omoijuanfo (Stabæk) og Björn Bergmann Sigurdarson (Molde).

31-åringen fikk overrakt prisen av trenerveteranen Åge Hareide, som selv fikk en tilsvarende pris i 1980.

– Dette er en utrolig stor ære. Jeg er veldig takknemlig og stolt, sa Reginussen i sin takketale.

Reginiussen har gjennom sesongen framstått som en viktig lederskikkelse i RBK-forsvaret og bidratt sterkt til at laget vant ligaen for tredje år på rad.

– Sesongen har vært en stor opptur fra start til mål. Jeg har fått være frisk og rask, har fantastiske lagkamerater og en bra trener, sa han fra scenen på Ullevaal stadion.

Stort

Trofeet var såpass stort at RBK-stopperen smilte og sa: – Det blir en utfordring å få med seg dette på flyet hjem.

Altaværingen har spilt 25 seriekamper og figurert fast i Rosenborgs europaligakamper. Han har dessuten vært inne i landslagsvarmen under hele Lars Lagerbäcks trenerperiode.

Neste år tar Reginiussen fatt på sjuende sesong i RBK-trøya.

Kristian Fardal Opseth ble kåret til årets spiller i 1. divisjon. Han har herjet for Bodø/Glimt og satte scoringsrekord på nest øverste nivå med 28 fulltreffere. Spissen var en viktig brikke i at Glimt rykket rett opp igjen til Eliteserien.

Diatta-pris

Sarpsborgs senegalesiske midtbanejuvel Krépin Diatta fikk prisen for «årets gjennombrudd».

– Jeg er glad for å vinne dette trofeet. Det har vært en god sesong, sa 18-åringen og ga en stor takk til Sarpsborgs trenerteam, medspillere og supportere.

Det var en jury bestående av toppfotballsjef Nils Johan Semb, VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden, Kjetil Rekdal og Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim som hadde plukket ut kandidatene til flere av mandagens priser.