RBKs nye trener: Timingen er ikke akkurat ideell

Nyheter: Like før klokka ni torsdag morgen ble Rini Coolen spurt om han ønsket å trå inn som midlertidig Rosenborg-trener, en snau uke før laget skal til Celtic Park.

– Det er ikke akkurat et perfekt øyeblikk å ta over som ny trener, sa Coolen til NTB da han nettopp var presentert som ny trener etter sparkede Kåre Ingebrigtsen.

– Ikke fornøyd med situasjonen

– Jeg er ikke fornøyd med selve situasjonen. Kåre var en av personene som fikk meg til Rosenborg som akademidirektør, og han er en gentleman, men jeg er en profesjonell type, og det er en ære å stå her som Rosenborg-trener. Det var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, la nederlenderen til.

Trenerskiftet skjedde dagen etter at Rosenborg karret seg videre til 2. runde i mesterligakvalifiseringen mot islandske Valur, og seks dager før første kamp mot Celtic.

Styreleder Ivar Koteng forsikret NTB at intet tidspunkt er ideelt for en slik avgjørelse.

– Men det finnes vel bedre tidspunkt å gjøre dette på?

– Det får være din vurdering, sa han til NTBs journalist og la til at da styret bestemte seg, kunne de ikke gå tilbake på avgjørelsen.

– Det kan jo vise seg å være dumt i ettertid, men det vet vi ikke nå.

Nederlandsk skole

Coolen har tidligere trent Twente i nederlandsk æresdivisjon. Fra 1999 til 2006 hadde han flere roller i klubben, og han var hovedtrener fra 2004 til 2006.

Rosenborgs formasjon, 4-3-3, stammer fra nettopp Nederland. Det var en av grunnene til at Coolen ble hentet til Lerkendal i utgangspunktet som akademidirektør.

– Min måte å spille fotball på passer med Rosenborgs stil. Som trener og person er jeg veldig rolig. Jeg er ingen aggressiv trener, men noen ganger må man være litt amper. Jeg foretrekker å ha en klar spillestil og spille god fotball, sa Coolen til NTB.

Den nybakte Rosenborg-treneren skal i utgangspunktet være en kortsiktig løsning. Det skulle også Kåre Ingebrigtsen være i 2014, men han var to dager unna å runde fire år som hovedtrener.

– Man vet aldri hva som skjer i fotballen, men planen er at dette er midlertidig, og at jeg går tilbake til akademiet etter sesongen, sa Coolen.

Overraskelse

Onsdag kveld, før kampen mot Valur, fikk han beskjed om at Koteng ønsket å prate med ham torsdag morgen. Beskjeden om det forestående trenerskiftet fikk han like før klokka ni. Planene for laget framover startet han på torsdag kveld.

– Jeg hadde en jobb å gjøre i dag som akademidirektør. Når jeg kommer hjem, begynner jeg å planlegge mot Celtic-kampen og det som skal skje framover. Om ikke lenge må jeg ha et møte med troppen og assistentene mine. Så begynner vi å se på overganger, sa han.

Britiske BBC var tidlig på ballen og meldte at Rosenborg hadde sparket sin hovedtrener like før Celtic-møtet. Rini Coolen tror Rosenborg kan overraske Brendan Rodgers’ menn.

– Hvis de har gjort hjemmeleksen sin, forventer de enkelte ting fra Rosenborg, men nå er det en ny trener her, så det kan hende vi overrasker dem, sa han.