RBKS Europa-håp i ferd med å rakne etter uavgjort mot Viking

Nyheter: Rosenborg drøm om spill i Europa neste sesong henger i en tynn tråd etter 2-2 borte mot Viking i eliteserien søndag.

Rosenborg drøm om spill i Europa neste sesong henger i en tynn tråd etter 2–2 borte mot Viking i eliteserien søndag.

Johnny Furdal og Benjamin Källmans scoringer sørget ikke bare for Viking-poeng, men også for at Rosenborg er på etterskudd i kampen om Europa-spill neste sesong.

Før siste runde er det tre poeng opp til tredjeplasserte Odd. Rosenborg møter nedrykksklare Ranheim siste runde og må vinne. Odd klarer seg med uavgjort borte mot Haugesund.

– Dersom det ikke blir Europa. Er det krise for Rosenborg?

– Ja. Det er langt fra godt nok at Rosenborg ikke tar medalje i Eliteserien, det sier seg selv, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland til NTB etter kampen.

De tre beste i årets eliteserie blir belønnet med spill i Europa, der er det ikke sikkert vi finner de tidligere gullgrossistene fra Trondheim.

Balanse i regnskapet

Rosenborg gikk ut «i hundre» i Stavanger, på jakt etter en scoring, men allerede før kvarteret var spilt måtte RBK-keeper André Hansen plukke ballen ut av eget nett.

Johnny Furdal fikk ballen like på utsiden av sekstenmeteren og forsøkte lykken med et hardt skudd langs bakken. Det ble innertier og 1–0 til Viking.

Rosenborg fortsatte å jakte scoring og ble belønnet da David Akintola utlignet med ti minutter igjen av omgangen. Da hadde Rosenborg allerede hatt flere store muligheter.

Nigerianeren tråklet seg gjennom et par Viking-forsvarere før han spilte vegg med Samuel Adegbenro. Fra fem meters hold banket han ballen opp i nettaket, og sørget for balanse i regnskapet.

Søderlund utlignet

Tre minutter før pause ble Källman spilt alene med Hansen. Finnen gjorde ingen feil og sendte Viking tilbake i føringen.

Alexander Søderlund nær ved å utligne fire minutter etter hvilen, men Viking-keeper Iven Austbø tok seg godt av RBK-spissens langskudd. Da Søderlund igjen forsøkte seg fire minutter senere satt den omsider for RBK-spissen.

Fra ti meters hold banket han ballen nede til høyre.

– Må ha bedre prestasjoner

Rosenborg kjørte resten av kampen, men tross flere store sjanser forble Søderlunds scoring kampens siste. Dermed endte det med poengdeling i Stavanger.

Før siste runde ligger Rosenborg på fjerdeplass, tre poeng bak Odd. Viking ligger på sin side fem poeng bak Rosenborg på plassen bak.

Rosenborg avslutter sesongen hjemme mot Ranheim neste runde.

– Vi må ha bedre prestasjoner enn det vi leverte her i dag, sier Horneland.

Viking på sin side spiller sin generalprøve før cupfinalen borte mot Brann.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Sponsede saker:

– Trondheimsfjorden er helt fantastisk å utforske under vann

-Man skal ikke veldig langt ut for å finne både fly og båtvrak fra andre verdenskrig på havbunnen.

Denne restauranten bruker et helt spesielt ribbekjøtt som tar julematen til et nytt nivå

Hampshire-gris er en amerikansk griserase som ikke er særlig vanlig i Norge. – Mindre fett og mer marmorert enn vanlig gris.

Fariba (40) sov i bilen, i dag har hun 20 ansatte og omsetter for millioner

I starten hendte det flere ganger at jeg sov i bilen mellom jobbene. Det var liksom bortkastet å dra hjem og legge seg for natta.