RBK snudde til 3-2-seier mot Glimt på Lerkendal

Nyheter: Rosenborg leverte fest i sin egen utsolgte storstue og snudde til 3-2-triumf mot Bodø/Glimt i Eliteserien søndag. Carlo Holse var sentral i snuoperasjonen.

Bodø/Glimt ledet 1-0 til det gjensto 17 minutter, og da tok det fyr på Lerkendal.

Holse utlignet, før Hugo Vetlesen bare få minutter etter sendte Glimt tilbake i ledelsen. Casper Tengstedt scoret deretter minuttet etter.

Holse var godt plassert på bakre stolpe og sendte Lerkendal til himmels to minutter før slutt. Det sikret seieren.

Trepoengeren gjør at det kun er poenget opp til Glimt i RBKs jakt på 2.-plass i Eliteserien. Trønderne har igjen Jerv og Sarpsborg 08 i serieavslutningen.

Glimt møter på sin side Viking og Strømsgodset.

Rosenborg best

Det var en jevn åpning på kampen i Trondheim. Etter hvert fikk bortelaget litt mer plass, og Espejord headet Glimt i føringen etter et flott angrep. Glimt-spissen kom seg unna de tre RBK-stopperne og vant duellen med vingback Edvard Tagseth.
Det var Espejords 10. mål for sesongen.

Mot slutten av omgangen fikk RBK noen muligheter etter å ha vunnet ballen høyt i banen, men klarte aldri å omsette det til scoring.

Rosenborg åpnet 2. omgang best og kom til et par skudd fra distanse. Med 17 minutter igjen av kampen var det Holse som hamret inn reduseringen. Tagseth vippet ballen videre til dansken som skjøt knallhardt i mål fra spiss vinkel. Det var på ingen måte ufortjent.

Mål etter mål

Da våknet også hjemmepublikummet, og det ble en hektisk avslutning på kampen. Glimt gikk rett i angrep, og en mislykket avslutning av Amahl Pellegrino havnet hos Vetlesen, som alene med keeper sendte Glimt tilbake i ledelsen.

Det ble hetere og hetere på Lerkendal, og Tengstedt scoret sitt 13. mål for sesongen etter en fin målgivende pasning av innbytter Per Ciljan Skjelbred.

Fullstendig kok ble det med to minutter igjen, da Holse ble matchvinner og sendte RBK opp bare poenget bak Glimt.

(©NTB)