RBK-Jensen om jakten på de første europaliga-poengene: Det handler om effektivitet

Nyheter: Rosenborg må få mer ut av nøkkelsituasjonene dersom det skal bli seier i torsdagens europaligamøte med Sporting.

Det er både trener Eirik Horneland og kaptein Mike Jensen krystallklare på.

Rosenborg er avhengig av å klatre på tabellen i eliteserien dersom det skal blir spill i Europa også neste sesong. Det er viktig for klubben, men selv om avansementet i europaligaen ser ut til å glippe etter tre strake tap så langt i gruppespillet vil ikke RBK-trener Eirik Horneland nedprioritere turneringen til fordel for de avgjørende seriekampene som venter.

– Jeg tenker at vi prioritere begge deler, sa Horneland til pressen på onsdagens pressekonferanse i Trondheim.

Bra i Lisboa

Der var temaet hjemmemøtet med portugisiske Sporting torsdag. I det omvendte oppgjøret for 14 dager siden tapte trønderne 1-0, men Horneland var likevel fornøyd med RBK-prestasjonen og har tro på seier på Lerkendal.

– Jeg synes kampen i Lisboa viste et bra kollektiv som forsvarte seg godt, og som skapte nok til å score mål. De scoret på nøkkelsituasjoner, det gjorde ikke vi, sa RBK-treneren.

Det må Rosenborg gjøre noe med dersom turneringens første poeng skal sikres torsdag.

Mer enn nok sjanser

Horneland fikk støtte fra sin kaptein Mike Jensen.

– Det handler om effektivitet, vi hadde mer enn nok sjanser til å score mål, sa den danske kapteinen.

– Skal du vinne, må nivået i begge sekstenmeterne opp, fortsatte Jensen.

Sporting ligger på andreplass i gruppa etter tre kamper. Portugiserne har seks poeng og ligger ett poeng bak ledende PSV Eindhoven. LASK Linz ligger på tredje med fire poeng, mens Rosenborg fortsatt har til gode å ta poeng i gruppe D.

(©NTB)