RBK-Helland: Overbevist om at vi har det beste laget

Nyheter: Rosenborg sliter med poengfangsten og er under press før møtet med Bodø/Glimt. Pål-André Helland mener likevel at klubben har det beste laget i Eliteserien.

annonse:

Drømmestart for Norges lengste festival og høydepunktene står i kø

Helland lufter sine tanker rundt situasjonen i trønderklubben i et intervju på egen klubbs nettsider.

– Jeg er hellig overbevist om at vi har det beste laget, det mener jeg fortsatt. Det handler om å roe seg ned, slappe av og ikke være så engstelig, sier 30-åringen.

Han er ventet å være tilbake på banen torsdag etter at Molde-kampen gikk fløyten som følge av en støl legg.

Vil ha mer ro

RBK står med ett poeng etter to serierunder. Sist lørdag ble det 0-1-tap i storkampen mot Molde. Det økte presset på trener Eirik Horneland og hans mannskap. Etter to kamper har seiersvante Rosenborg fortsatt til gode å score.
Helland skriver ut følgende resept for å få større fart på poengfangsten:

– Vi må ha enda mer ro i måten vi skal komme oss framover på, vi trenger ikke å score tre-fire sekunder etter å ha vunnet ballen. Det handler om å holde ballen sentralt og få spilt der, det har vi mer enn nok ferdigheter til. Jeg tror det skal bli bra, sier han.

Det er ikke første gang at Helland og lagkameratene starter serien beskjedent. Både i 2018 og for ett år siden sto RBK med samme antall poeng som nå etter to serierunder.

Sjelden vare

Torsdagens motstander Bodø/Glimt har innledet formidabelt og topper tabellen etter to serierunder. I forrige runde ble Haugesund nedsablet med 6-1.

På sine nettsider skriver Glimt at klubben ikke har reist til Trondheim som serieleder siden 27. juni i 1993. Det er altså nesten helt nøyaktig 27 år siden. Den gangen var flere av dagens Glimt-profiler ikke født.

Oppgjøret i 1993 endte for øvrig 2-2, og RBK ble til slutt seriemester foran Glimt.