RBK bekrefter Horneland-forlengelse

Nyheter: Rosenborg og Eirik Horneland er enige om en forlengelse av trenerens kontrakt til ut 2021-sesongen.

Det skriver klubben på sitt nettsted. Rosenborg har benyttet seg av en opsjon i kontrakten om ett års forlengelse.

– Jeg er glad for tillitserklæringen styret har vist meg, med tanke på å ta ut opsjonen som ligger i avtalen. RBK er en fantastisk klubb, og vi skal sammen klare å ivareta arven og ta oss tilbake til toppen, sier Horneland til RBK.no.

Hornelands opprinnelige kontrakt gikk ut etter 2020-sesongen. Seriestarten er allerede blitt forskjøvet som følge av koronaepidemien. Rosenborg skulle serieåpnet mot Brann hjemme 5. april.

– Rett mann

– Et samlet styre mener at Eirik er den rette mannen til å lede Rosenborg videre. Han fikk en vanskelig start i klubben i fjor, men laget har vist en fin utvikling, og starten på dette året har vært bra, sier styreleder Ivar Koteng.

Rosenborg har benyttet seg av en opsjon i kontrakten med treneren.

– Eirik har vist seg som en sterk og tydelig leder i Rosenborg. Han har ledet klubben støtt gjennom en turbulent periode og kommet styrket ut. Vi tror at han kan ta klubben tilbake der vi hører hjemme: på toppen av tabellen, fortsetter Koteng.

Bronse i 2019

Horneland meldte overgang fra Haugesund før forrige sesong. 45-åringen fikk en trøblete start på RBK-karrieren, men trønderne sikret til slutt bronsen i Eliteserien på bedre målforskjell enn Odd.

Det er uvisst når Eliteserien vil starte opp igjen. I forrige uke besluttet regjeringen at ingen store idrettsarrangementer kan arrangeres før 15. juni.

(©NTB)