Denne baren i Nordre har landets beste bartender

Nyheter: Jørgen Dons fra Raus bar ble søndag kveld kåret til «Bartender of the year» i Bartender Choice Awards i Stockholm.

Dermed har den ene av tre eiere ved Raus i Nordre gate igjen sikret seg en prestisjefylt bartender-tittel.

Tidligere har han både en enkeltittel fra verdensmesterskapet (2014) og blitt kåret til Nordisk mester (2015). Han ble i 2015 også nr. 11 blant verdens bartendere, skriver Vinpuls

Bartender Choice Awards er en bransjepris som henger enormt høyt, ifølge vinmagasinet som drives av Ulf Dalheim, tidligere vinjournalist i Adresseavisen.

En stor inspirasjon

– Det var utrolig artig å bli ropt opp som vinner. Man har jo et visst håp når man er nominert, men det var sterke kandidater i mot, tre fra Oslo og en fra Stavanger, i tillegg til meg fra Raus i Trondheim, sier Jørgen Dons til Vinpuls.

– Ja, det er ikke bare hva du gjør på scenen i en enkeltkonkurranse som teller, men hva du har gjort i løpet av det siste året, både for bransjen og hvordan du selv har vært som bartender. Det er en stor klapp på skulderen å få en slik pris, mener Dons.

Ifølge Dons er det en stor inspirasjon å vinne en slik tittel:

– Det gir deg ekstra pågangsmot til å stå på videre selv, og til å forsøke å videreutvikle baren du er med på å drive. Det er godt å få vite at man er respektert og at andre mener at du betyr noe for bransjen og for bartenderklubben. Jeg har lyst til å vinne denne prisen igjen også neste år!

Raus ble også kåret til Norges beste bar for halvannet år siden.

«Bartender of the year» ble behørig feiret med Champagne søndag kveld:

– En Blanc de blanc champagne er aldri feil, sier Jørgen Dons tirsdag kveld lover å være tilbake bak bardisken ved Raus, ifølge Vinpuls