Molde gikk på en smell: – Denne banen er ikke god nok for Eliteserien

Nyheter: Formlaget Ranheim slutter ikke å imponere i Eliteserien. Søndag snudde Svein Maalens mannskap 0-1 til 3-1-seier mot Ole Gunnar Solskjær og Molde.

– Vi setter ikke sjansene våre. Da vinner Ranheim, sa Molde-kaptein Ruben Gabrielsen, som var misfornøyd med kunstgresset til vertene.

– Denne banen er ikke god nok for Eliteserien, freste han til Eurosport.

– Vi fikk veldig energi da vi utlignet til 1-1. Derfra og ut mener jeg vi var klart best, sa Ranheim-trener Maalen.

Babacar Sarr sendte Molde i føringen på bortebane, men Ranheim sikret tre poeng etter scoringer av kaptein Mads Reginiussen, Kim Ove Riksvold og Michael Karlsen.

Resultatet gjør at Ranheim holder seg inne i medaljekampen. Laget er fortsatt bare ett poeng bak storebror Rosenborg på annenplass.

Solskjær og Molde åpnet sesongen bra, men har slitt den siste tiden. Laget fra rosenes by ligger nå seks poeng bak Ranheim på tabellen. Dét ville få klart å spå før sesongstart.

Perle

Molde fikk en stor mulighet til å ta føringen etter fem minutters spill i Trondheim, men Mattias Moström klarte ikke å lure ballen inn bak Even Barli fra skrått, kort hold.

Bortelaget presset Ranheim bakover i første del av omgangen, og etter 23 minutter fikk MFK uttelling på flott vis. Midtstopper Sarr dunket ballen opp i venstre kryss fra distanse. Barli i Ranheim-buret var sjanseløs.

Like etter fikk RIL-spiss Michael Karlsen sjansen til å utligne etter innlegg fra Erik Tønne, men 28-åringens avslutning med hodet gikk rett på Molde-keeper Andreas Linde. Lagene gikk til pause på 1-0 til gjestene.

– Vi burde ha scoret flere mål så langt, sa Ole Gunnar Solskjær til Eurosport i pausen.

Karlsen-mål

Men Ranheim er kjent for å komme tilbake etter å ha ligget under, noe laget har klart fem ganger i serien så langt denne sesongen. Så skjedde også mot Molde. Midtbanemotoren Mads Reginiussen utlignet med et flott skudd fire minutter etter pause, før Kim Ove Riksvold skled inn 2-1 fra kort hold etter en times spill.

Molde-stopper Vegard Forren dunket til på frispark fem minutter etter, men Barli i Ranheim-målet vartet opp med en flott redning.

MFK-trener Solskjær prøvde å oppildne spillerne sine i jakten på 2-2, men i stedet var det Ranheim-spiss Karlsen som kunne juble. Han satte inn 3-1 via stolpen med et kvarter igjen å spille.

Molde maktet ikke å mobilisere til en snuoperasjon mot slutten. Dermed var det hjemmelaget som kunne juble for en sterk trepoenger.