Ranet på Tiller: Gjeng dømt for ran og mishandling med øks, kniv og batong

Nyheter: Skulle inndrive narkogjeld.

De fire mennene nektet straffeskyld, men ble ikke trodd i retten.

Ifølge tiltalen skal fire menn ha ranet og slått en mann med øks og batong og for å ha stukket ham med kniv.

Ranet er grovt fordi det særlig legges vekt på at det er brukt grov vold, og at det er truet med særlig farlig redskap, heter det i tiltalebeslutningen utferdiget av Statsadvokatene i Trøndelag.

Ranet skjedde lørdag 8. juni 2019 ca. kl. 10.45 i Tømmerlunna på Tiller i Trondheim, og ransofferet ble tvunget til å  oppgi PIN-kode til bankkort.
Ransofferet ble slått med øks og batong og han ble stukket med med kniv. Gjengen truet også med å skjære av ham kroppsdeler og drepe ham og familiemedlemmene hans.

Gjengen ble også tiltalt for å ha ranet en annen person på samme sted til samme tid. Også han ble tvunget til å oppgi PIN-koder til ranerne. De truet med å gjøre det samme som førstnevnte ransoffer ble utsatt for, og de skal ha uttalt “at dette var bare barnematen mot det de ville gjøre med ham, dersom han informerte politiet”.

Truet på snap

I retten ble det lagt frem snapmeldinger der det gikk frem at konflikten dreide seg om narkogjeld på omlag 25.000,-. Dette avviste fornærmede.

En av de tiltalte tilstod i retten at han slo den fornærmede i kroppen og hodet med knyttneven og en batong, men hevdet dette skjedde  førstetter at han ble angrepet. Den fornærmede ble også tvunget til å gi fra seg nøklene til en motorsykkel. Disse fant politiet i leiligheten til tiltaltes samboer. Overvåkingskameraer viste også at tiltalte forsøkte å ta ut penger med fornærmedes bankkort. Tiltalte eide også øksa som ble brukt i ranet.

Han ble dømt til to år og ti måneder i fengsel. Samme straff fikk en av de andre tiltalte, en svensk statsborger som hevdet å bare tilfeldig oppholde seg i området, men også han ble avslørt av video-opptak i nærheten av en minibank på Solsiden. DNA-funn på øksa gjorde også retten overbevist om at tiltaltes forklaring ikke holdt vann.

Den tredje tiltalte, en 31-år gammel litauisk statsborger hevdet også at han ikke hadde noe med ranet å gjøre. Retten fant det ikke bevist at han hadde deltatt i voldsutøvelsen, men ble også dømt for å ha stått vakt mens volden pågikk: Dom: to år og tre måneder i fengsel.

Dømt for medvirkning

Fjerdemann var ikke tilstede under ranet, men snapmeldinger viste at han hadde rollen som pådriver under ranet og gav blant annet beskjed om at fornærmede skulle «skambankes». For dette ble han idømt to års fengsel for medvirkning til ran.

Tre av de tiltalte har tidligere dommer for ran, vold og narko på rullebladet.

Sponset innhold:

– Trondheimsfjorden er helt fantastisk å utforske under vann

-Man skal ikke veldig langt ut for å finne både fly og båtvrak fra andre verdenskrig på havbunnen.

Denne restauranten bruker et helt spesielt ribbekjøtt som tar julematen til et nytt nivå

Hampshire-gris er en amerikansk griserase som ikke er særlig vanlig i Norge. – Mindre fett og mer marmorert enn vanlig gris.

Fariba (40) sov i bilen, i dag har hun 20 ansatte og omsetter for millioner

I starten hendte det flere ganger at jeg sov i bilen mellom jobbene. Det var liksom bortkastet å dra hjem og legge seg for natta.