Prøvde å avlive elg med jekk etter å vært på fest: Fikk 90 dager i fengsel

Nyheter: Mann fikk lavere straff for forsøk på å avlive elg med jekk

En dom fra tingretten på 120 dagers fengsel ble nylig redusert til 90 dager for en mann som prøvde å avlive en elg med en biljekk på Fosen i Trøndelag.

Hardt skadet

Mannen og en kamerat hadde vært på fest og kom ifølge sin forklaring gående langs veien da de traff på en kvinne som hadde kjørt på en elg. Dyret lå hardt skadet ved siden av veien. Til politiet oppga mannen at sjåføren ikke hadde lyktes å få kontakt med politi og viltnemnd og at vedkommede deretter hadde dratt fra stedet.

Mannen, som var beruset, grep til en biljekk og slo elgen flere ganger før den ble liggende stille. Dyret ble funnet av viltnemnda neste dag. Spor på stedet tydet på at elgen hadde forsøkt å slepe seg fremover etter forbeina etter slagene, skriver Rett24.

Video

Politiet klarte aldri å spore opp kvinnen som skal ha kjørt bilen. De fikk imidlertid tilgang til en video av avlivningsforsøket, som ble filmet av mannens kamerat. Hovedtiltalte ble først dømt i tingretten til 120 dagers ubetinget fengsel for grov vold mot dyr, mens kameraten fikk 90 dager for medvirkning.

Etter ny behandling i lagmannsretten er nå straffen redusert til 90 dagers ubetinget fengsel. Frostating lagmannsrett la til grunn at den tiltalte mannen ikke hadde hatt annen hensikt enn å avlive elgen, men at fremgangsmåten var uforsvarlig.

(©NTB)