– Prøv deg som kremmer på Bryggerekka bruktmarked

Nyheter: For fjerde året arrangeres Bryggerekka Bruktmarked i Kongens gate allmenning i Kjøpmannsgata.

Teksten er produsert av midtbyen.no

Prosjektleder Sarah Føreland håper at mange finner glemte skatter i bod, kjeller og på loftet som de ønsker å gi et nytt liv hos noen andre.

– Hva kan man selge på bruktmarkedet?

– På markedet kan man selge alt mulig – her er det kun fantasien og enkle regler som setter grenser. Min oppfordring er at du kvitter deg med ting som ligger i boden år etter år, og som ikke gjør nytte for seg hos deg lengre. Trenger du for eksempel podens gamle konfirmasjonsdress? Hva med gamle ski og annet sportsutstyr? Den blomsterpotta som var trendy for 10 år siden kan også sikkert gjøre nytte for seg hos noen andre enn i din bod, ler Sarah.

I tillegg til salg av brukte varer, kan man også selge mat og kunsthåndverk. Markedet støtter blant annet opp om lokalt håndtverk og design for å gi lokalprodusenter en budsjettvennlig arena å vise fram sine produkter på.

Hver søndag fra 27. mai til 9. september er Bryggerekka Bruktmarked åpent fra kl. 10:00 – 16:00.

En ordinær salgsplass inkluderer ett salgsbord, og koster kr. 400,- inkl. mva. Plasser for matserverig (med strømtilgang) koster kr. 500,- inkl. mva. Ekstra bord kan bestilles for kr. 50,- inkl. mva.

Les også: Book din standplass til Bryggerekka Bruktmarked her

Gode tips til nye selgere

Du har selv hatt stand på Bryggerekka Bruktmarked, Sarah, har du inside-tips til nye selgere?

– Mitt beste tips er å gjøre boden din attraktiv og synlig! Små grep kan gjøre store forskjeller på salget ditt. Da jeg hadde stand på markedet danderte vi bordene våre med røde velourduker, og dette gjorde oss veldig synlige. Her er det også kun fantasien (og brannforskriftene) som setter grenser. I tillegg vil jeg anbefale å tenke sesong når man rydder, da kan det ofte være lettere å få solgt tingene.