Professor: Dette er det farligste besteforeldre kan gjøre nå

Nyheter: – Sverige har en mer vitenskapelig tilnærming enn Norge når de velger å holde skolene åpne, sier den svenske professoren Agnes Wold.

Agnes Wold i klinisk bakteriologi ved Göteborgs Universitet understreker at det farligste nå vil være om besteforeldrene hjelper barna sine med å passe barnebarn.

De som er over 70 år skal ikke treffe andre mennesker.

– Stenger du førskoler og skoler for små barn er risikoen stor for at noen snille besteforeldre hjelper sine barn, da øker risikoen for å få svært syke inn i helsevesenet, sier Wold.

Sponset sak: 

Tid for het lek i sengehalmen: Her er Jannices 10 mest sexy tips

Politikk

– Det er ikke epidemiologene som har funnet på å stenge skoler, men ulike regjeringer som skal vise handlingskraft, sier professor  til Khrono.

Den svenske regjeringen har ikke tatt like drastiske koronagrep som de fleste andre land, og har foreløpig ikke stengt grunnskoler og førskoler i landet.

Dette er det farligste vi kan gjøre

Wold advarer mot å stenge skoler og førskoler, fordi foreldrene hindres fra å jobbe.

– Det viktigste nå er å beskytte helsevesenets funksjoner, fordi mange vil bli alvorlig syke og få behov for avansert helsehjelp i månedene fremover, mener hun.

Hun mener at det ikke er stor nytte i å stenge skoler uten at man vet at epidemien utgår fra skolene.

– Det er det ingenting som tyder på i dette tilfellet, sier Wold.

Torsdag 12. mars ble de strengeste tiltakene i fredstid i Norge iverksatt for å bremse epidemien. Alle barnehager, skoler, kirker og andre institusjoner må holde stengt i to uker, i første omgang inntil 26. mars.