Prisløs i Brattørgata tar farvel med Trondheim og flytter til Oslo

Nyheter: - Nå flytter vi butikken vår til Oslo.

Prisløs Vintage Brattørgata har de siste tre årene sjarmert byens miljøvennlige hipstere med sitt kuraterte tilbud av vintageklær – i tillegg til å redesigne plagg som ikke blir solgt, arrangere sykurs og vintagemarkeder på festivaler og kafeer.

Vil endre klesindustrien

Nå pakker de sammen og flytter til Oslo:

– Nå er tiden inne for Prisløs til å jobbe mot våre større mål, nemlig å være med å endre klesindustrien i Norge i en grønnere retning. Vi vil gjøre dette på en sentral arena, og derfor har vi fått oss lokale i Kvadraturen i Oslo og ønsker å satse mer på nett. Da kan vi nå ut til hele landet, og Trondheim blir plutselig ikke så langt unna likevel, skriver de på en facebook-oppdatering.

Bak konseptet Prisløs står Sophia Johansson og Ivar Djurhuus. Nylig lanserte Prisløs nettbutikk for både vintage og redesign og slapp sitt eget motemagasin. Nå er planen å bli landets største vintagebutikk på nett:

– Interessen for vintage og gjenbruk i Trondheim er blitt større og større de siste årene. Da vi startet i 2015 var det populært blant unge moteinteresserte, men fortsatt en nisje blant majoriteten. Spesielt blant skoleelever merker vi et mindre stigma nå enn tidligere når det kommer til brukte klær. Folk er blitt mer bevisst på kvalitet, og vil heller investere i brukte kvalitetsklær som kan vare enn uetisk og miljøfiendtlig fast fashion, sier Sophia Johansson til Melk & Honning

LES MER: Bli med på oppdagelsesferd i Trondheims kuleste gate

LES MER: Trondheim er kulest akkurat nå

I november flytter Prisløs butikken fra Bratørgata til Nedre Slottsgate i Oslo:

– Vi ønsker å være med på å gjøre klesindustrien grønnere i Norge, og da trenger vi å være på en sentral arena. Da vi fikk tilbud om lokale i Nedre Slottsgate i Oslo sentrum måtte vi bare slå til, sier hun til Melk & Honning

Målet er å utvikle konseptet med vintageutleie, et sycommunity og kafé. Drømmen er å skape intet mindre enn et eget Prisløs-univers.

– Vi gleder oss til å være med på å gjøre vintage og redesign mer synlig i Kvadraturen. Vi har også opprettet et samarbeid med skreddere, og lover nye og spennende muligheter for klestilpasninger og reparasjoner, avslutter hun.