Midtbyen Management får årets byutviklingspris for sitt arbeid for å skape aktivitet og engasjement i byen.

Prisen ble overrakt i ettermiddag under Byutviklingskonferansen på Prinsen Kino.

Europas beste julemarked

Gunnar Flikke overrakte prisen, som er innstiftet av Selskabet for Trondhjems Bys Vel, i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

– De klarer å mobilisere rundt aktiviteter gjennom hele året, og ikke minst når det gjelder temaet kultur og opplevelser er det imponerende at de har klart å etablere et Julemarked på Torvet som i år kan markere sitt 15 års jubileum  – og som Daily Telegraph i fjor beskrev som et av Europas beste.

Image with visual paralax effect

Bilde fra Julemarkedet i Trondheim, 2016. Foto: Midtbyen Management.

– De har også ansvar for en lang rekke aktiviteter som i høyeste grad bidrar til å trekke flere folk til byen, så som Martna’n, Kulturnatt, Bryggerekka Bruktmarked, Julegrantenning og Toilldag, for å nevne noen, het det i begrunnelsen fra juryen, som Gunnar Flikke fra Selskabet for Trondhjems Bys Vel leste opp.

– For at vi skal ha et levende bysentrum og en attraktiv by er slike aktiviteter gjennom året viktige. Og de åtte medarbeiderne i Midtbyen Management utfører disse med et stort engasjement og et varmt hjerte for byen, og med en ståpåvilje og arbeidsinnsats som imponerer.

– Dette er selvsagt jobben deres, men av og til er det viktig å bli sett og oppmuntret i de oppgavene som må gjøres for å få fornyet inspirasjon, sa Flikke.

Eventyrlig handel med Askepott

På lørdag tennes julegatene i Midtbyen, et arrangement som har blitt veldig populært, særlig for barnefamilier.

I en egen gateteaterforestilling kan publikum følge i Askepotts fotspor, og kanskje finner hun og prinsen hverandre til slutt?

– Med dette ønsker vi å styrke julehandelen i Midtbyen, og derfor starter vi også litt tidligere i år, forteller Schultz.

Hun og hennes kolleger har ekstra fokus på at det skal være koselig og stemningsfullt å handle i Midtbyen før jul.

– Vi ser at butikkene starter med sine juledekorasjoner i midten av november, juleforestillingen på teater og i konsertsaler har begynt, og vi går inn i den viktigste tiden i året for butikkene i Midtbyen, sier Schultz.

Image with visual paralax effect

– Julegatene sammen med den fine mørketidsbelysningen lager en fantastisk atmosfære for de som er på handletur i byen, de som skal på julebord og de som besøker de mange kulturarrangementene i byen vår, legger hun til.

Kunst og kultur i byutviklingen

Byutviklingskonferansen på Prinsen kino i ettermiddag satte søkelys på hvilken rolle kunst og kultur kan ha for en levende sentrumsutvikling  – og utviklingen av byer.

– Midtbyen Management inspirerer oss – og vi håper byutviklingsprisen inspirerer dem til et fortsatt godt og viktig arbeid for en levende og attraktiv Midtby, het det i juryens begrunnelse.

– For at vi skal ha et levende bysentrum og en attraktiv by er slike aktiviteter gjennom året viktige.

Daglig leder Kirsten Schultz tok imot prisen på vegne av Midtbyen Management og understreket at det er systematisk jobbing over flere år som har gitt resultater.

Årets Julemarked starter 8.desember og varer i år helt fram til 20.desember.

Midtbyen Management eies av Trondheim Gårdeierforening, Samarbeidsgruppen Midtby’n og Trondheim kommune.