En bloddryppende historie om Norge, gudstro, lojalitet og dødelig kjærlighet, står det på vaskeseddelen i omtalen av spelet, som har som ambisjon å bli et av Midt-Norges største utendørsteater.

Cathrine Telle instruerer noen av de frivillige, som også deltar som skuespillere. Hele familien Slind Aas er med på Korsvikaspillet. – Vi er bitt av spel-basillen hele gjengen, sier mamma Stine. Hun er også nestleder i styret for Korsvikaspillet.

–Korsvikaspillet er en herlig miks av folk med en helt egen innsatsvilje når det gjelder dugnad og frivillighet, og mange av dem har vært med hvert eneste år siden starten, forteller produsent Vibeke Hay Wold.

Stor produksjon

Kostymer, scenekonstruksjoner, rekvisitter, hester, foreldre og barn, kor og musikere, produksjonsstab og skuespillere.

Det er mye å holde styr på med mange involvert, men Wold er med på fjerde året og har bra kontroll på detaljene.

Alt skal med i produksjonsplanen, og en uke før premiere begynner ting å blir rimelig hektisk.

–Stillaser, gjerder, tillatelser, informasjon, billettsalg  – og kaffe. Masse kaffe!

Image with visual paralax effect

Produsenten smiler i kveldssola i Korsvika, det er midt i dagens siste gjennomgang av scenen der Håkon flørter med Tora fra Rimol så vilt at publikum vil gispe fra tribunen.

Regissør Cathrine Telle instruerer for andre år på rad, og skryter av de historiske kulissene ved badeplassen i Korsvika.

–Det er jo en veldig god historie, veldig nærliggende til Trondheim, og det bygger på en viktig del av historien vår. Stykket bygger jo på ekte hendelser som skjedde i området akkurat her hvor vi står nå! sier hun og roser både omgivelsene og alle de medvirkende som til sammen lager Korsvikaspillet.

En produksjon som har blitt stadig mer profesjonell i alle ledd de siste årene.

Dramatikk og kjærlighet

Historien om hvordan den mektige Håkon Jarl endte sine dager i et grisehus på Rimol er både spennende, dramatisk, og ikke minst historisk.

–Også handler det jo om en sterk og mektig mann, som fikk holde på nærmest som han ville, men som var helt uberegnelig og som rotet det til for seg selv og andre. Ikke minst skildrer stykket hvordan makt og mennesker går i oppløsning, forteller Telle.

Det handler om skjebner som veves sammen, krasse klasseskiller, mennesker som rives fra hverandre, gudstro og hete kjærlighetsbånd i de skjebnesvangre årene hvor hedendommen måtte vike for Kvite Krist i Norge.

–Vi har heldigvis ennå litt tid til å gjøre justeringer og få det hele til å sitte, men det kommer til å bli bra altså! sier Telle med et smil.

Lavrans Haga og Daniel Adolfsson debuterte i som Håkon og Kark i 2016, og har også hovedrollene i årets lokalhistoriske spel i Korsvika.

Det er lange dager både for stab og skuespillere, men de lyse sommerkveldene i Trondheim på denne tiden av året får både små og store til å holde ut.

-Nei, nå er det på tide å ta et bad! Hvem blir med?

En lang prøve er over og kvelden nærmer seg, Korsvika-gjengen pakker sammen for denne gang og er klare for ny dyst imorgen.

–Samholdet blant de som er med blir sterkere fra dag til dag og når premieren er over skal vi ta oss en real fest! sier produsenten.

Men før den tid er det mange detaljer som skal sitte.

Her kan du kjøpe billetter

Tvillingsøstrene Rakel og Karen Slind Aas spiller den unge Anna og den unge Tora fra Rimol.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre