I kveld blar politikerne opp 50 millioner for å redde monsterhallen

Nyheter: Ap, Sp, Venstre og Krf vil i kveld sikre flertall for å pøse på med mer penger til skandaleprosjektet på Nidarø.

Trondheim Spektrum AS har varslet at de trenger 55 millioner kroner i ny egenkapital. Uten de nye pengene, styrer selskapet som bygger en ny storhall på Øya i Trondheim, mot konkurs. skriver Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Politikerne gir dermed sin tilslutning til rådmannens innstilling, som anbefaler kjøp av nye aksjer for inntil 55 millioner. Pengene skal hentes fra disposisjonsfondet til Trondheim kommune.

Finans- og næringskomiteen med Høyre i spissen, har gått i bresjen og krevd svar på en rekke spørsmål før man eventuelt ville gå med på å redde Trondheim Spektrum.

En del av disse spørsmålene besvart i et tilleggsnotat, som ligger nå ute på kommunens hjemmesider.

– Mangler troverdig analyse

Ingrid Skjøtskift (H) mener notatet ikke er tilfredstillende:

– Vi mangler vi en troverdig analyse på hvor mye inntekter man klarer å få fremover, altså: Er det et bærekraftig prosjekt? Selve anlegget blir jo bygd ferdig, det er ikke investeringskostnaden som er problemet, men det er den fremtidige driften, sier Skjøtskift til avisen.

Hun mener det ikke er opplagt at det ville vært dyrere å la Trondheim Spektrum gå konkurs:

– Hvis kommunen ikke deltar i emisjonen, så vil det være å si: Det er ikke akseptabelt at bare kommunen skal ta regningen. Går vi inn med penger nå, så må kommunen ta hele regninga selv. Blir det konkurs, må vi dele den med de andre som har gått inn i prosjektet og tatt den risiko, sier hun til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)