Politiker oppfordrer folk til å boikotte Adresseavisen

Nyheter: Svein Otto Nilsen, bystyrepolitiker og leder av kulturkomiteen ber alle om å si opp sitt abonnement på avisa. – Spesielt, sier sjefredaktør Tor Olav Mørseth.

«Si opp Adresseavisen alle mann. Først da skjønner de kanskje at den linje avisen har i dag ikke er i samsvar med Vær Varsom-plakaten», skrev Svein Otto Nilsen fra Pensjonistpartiet på Facebook i helga, ifølge nettavisa medier24.no.

Bakgrunnen for ytringen er at Adresseavisen den siste tiden har skrevet flere kritiske saker om Rune Olsøleder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti og partner i utbyggingsselskapet Staur

Avisa har stilt spørsmålstegn ved flere avtaler rundt et grøntområde på Kystad som ble regulert til boligformål.

Olsø og selskapet avviser at de har gjort noe galt og har klaget flere saker inn for Pressens Faglige Utvalg.

Står inne for kommentaren

Svein Otto Nilsen bekrefter overfor Medier24 at han skrev kommentaren og at han står inne for det.

Jeg sa opp avisa i desember og jeg vil ikke ha noe med dem å gjøre, for jeg har ikke tillit til Adresseavisen. Jeg har sagt at jeg vil ikke ha noe med dem å gjøre, men som komiteleder på kultur kan de bare ringe. Hvis journalistene ringer om noe annet, sender jeg dem videre, sier han.

Nilsen mener avisen «driver sensasjonsjournalistikk og ligner mer og mer på Se&Hør».

– Avisa jakter overskrifter som kan velte politikere og er ikke interessert i å informere borgerne lenger, men heller gå etter enkeltpersoner. Det synes jeg ikke noe om og derfor sier jeg fra nå, sier han.

Les hele saken og Adressa-redaktørens svar på medier24.no her