– Det var ansatte ved skolen som i 14-tiden fanget opp at det pågikk en chat på sosiale medier mellom elever, hvor det var snakk om å utføre en skoleskyting i dag. Da vi fikk vite dette, måtte vi håndtere det, sier politiadvokat Aage Sliper Midling i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Bevæpnet seg

Fem elever ved ungdomsskolen i Trondheim deltok aktivt i chatten. Politiet tok henvendelsen så alvorlig at det ble beslutning om bevæpning under aksjonen.

– Vi rykket ut, og fire elever ble innbrakt til politistasjonen, sier Midling.

Siden elevene er yngre enn 15 år og dermed under den kriminelle lavalder, er barnevernet og politiets forebyggende gruppe koblet inn.

Rektoren ved den aktuelle skolen bekrefter hendelsen overfor Adresseavisen, men henviser til politiet for ytterligere informasjon.

Ingen lignende hendelser

Rektor ved den aktuelle skolen bekrefter hendelsen og forteller at de kommuniserer med foresatte via meldeboka, og rektoren henviser til politiet for ytterligere informasjon.

Rektoren bekrefter at det ikke tidligere har vært noen slike politiaksjoner eller lignende hendelser på denne ungdomsskolen.

I meldingen sendt ut til foresatte ved den aktuelle skolen, skriver rektoren at de i løpet av tirsdag kveld vil få politiets vurdering av saken, og at det deretter vil bli gitt beskjed i meldeboka om skoledagen onsdag.

(©NTB)