Politiet vil sette en stopper for kompiskjøring via Facebook

Nyheter: Facebook-gruppa "Sjåfør-Hjem-Trondheim har over 20.000 medlemmer.

– Den startet som en liten gruppe med kompiser som bare ville hjelpe hverandre med kjøring. De siste årene har det imidlertid tatt av. Men det er ikke noe problem. Medlemmene ordner opp og gjør avtaler seg imellom. Jobben som administrator går mest ut på å passe på at alle oppfører seg ordentlig. Bryter du reglene blir du raskt kastet ut av gruppa, forteller han, sier en av administratorene til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

– Vi vet at mange sjåfører tar penger for kjøringen, men hva folk gjør utenfor facebooksiden har ikke vi noe med. Det er også mange som er så glade i å kjøre at de gjør det gratis, fortsetter han.

– Ulovlig piratkjøring

Politiet mener at facebooksider som denne tilrettelegger for ulovlig pirattaxikjøring:

– Vi har registrert at det er et økende problem. Det er blitt så omfattende at vi nå vurderer å sette inn målrettede tiltak. Hva slags tiltak vil jeg ikke kommentere nærmere, men det vil skje i samarbeid med andre offentlige kontrollorgan, sier Arve Nordtvedt, politistasjonssjef ved Sentrum politistasjon til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

– En trussel

Daglig leder i Christiania Taxi i Trondheim, Hasnat Ahmad, er glad for at politiet nå vurderer tiltak for å stoppe gruppa:

– Dette blir verre og verre dag for hver dag og er selvfølgelig en trussel for oss. Lovverket er imidlertid veldig tydelig. Skal du drive persontransport mot betaling skal du ha løyve. At de kaller det «kompiskjøring» er bare tull, sier han til Adresseavisen.