Politiet stanset bil på E18 med tiåring bak rattet

Nyheter: Politiet stanset onsdag en bil på E18 etter meldinger om uforsvarlig kjøring. Føreren viste seg å være en ti år gammel gutt

Det er foreløpig uklart hvor ferden startet, men den første observasjonen av bilen var ved Helsfyr i Oslo. Dette er om lag 1,6 til 2 mil derfra til Høvik i Bærum, alt etter hvilken rute man velger å kjøre.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 7.38, da en person ringte inn og fortalte om uforsvarlig kjøring.

Reagerte

– Han var på ring 3 ved Storo i Oslo og hadde observert bilen. Han reagerte på kjøreatferden og da han fikk innsyn i bilen så han at det satt et barn bak rattet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Innringeren beskrev kjøringen som «hasardiøs» og sa at bilen var involvert i en rekke nestenulykker. Politiet sendte en patrulje og bilen med tiåringen kjørte etter hvert inn på E18 vestover.

Ved Høvik i Bærum var det saktegående kø og den unge bilføreren kjørte bilen inn i en annen bil bakfra.

– Det ble kun mindre materielle skader, det var ikke et kraftig sammenstøt, sier Pedersen.

Politiet fikk da kontroll på bilen og gutten.

Brukte ikke blålys

– Vi valgte bevisst å ikke bruke blålys og sirener da vi nærmet oss bilen. En tiåring vil jo være urutinert bak rattet, så vi ville ivareta både sikkerheten hans og til de andre på veiene.

Det er uklart hvem som eier bilen han har brukt. Bilen er nå tauet bort og politiet er i samtaler med guttens foreldre og barnevernet.

(©NTB).